Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, în colaborare cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, au investigat activitățile ilegale a patru persoane suspectate de trafic de droguri de risc și mare risc, de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive și deținerea neautorizată de droguri pentru consum propriu.

Din probele adunate în cadrul anchetei, s-a constatat că, între 2023 și mai 2024, suspecții ar fi procurat, deținut, manipulat, intermediat și vândut diverse cantități de droguri de risc (canabis), droguri de mare risc (3-CMC cunoscut sub denumirea de cristal și 4-CMC), precum și substanțe psihoactive, către consumatori din județul Cluj, pentru sume cuprinse între 400 și 5.000 de lei.

În urma a 12 percheziții domiciliare efectuate în Cluj-Napoca și comunele Florești și Sânpaul, au fost descoperite și confiscate droguri de risc și mare risc, unele ambalate în plicuri auto-sigilante, obiecte cu urme de substanțe, grindere și cântare electronice, sume de bani în lei și euro, precum și alte probe.

La 30 mai 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea celor patru persoane. Astăzi, 31 mai, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a admis cererea de arestare preventivă pentru trei dintre suspecți, pentru 30 de zile, în timp ce pentru a patra persoană a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Acțiunea a beneficiat de suportul Serviciului Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T., Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, specialiștilor criminaliști și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Cluj, jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Cluj și unui cuplu chino-tehnic din cadrul Direcției Regionale Vamale Cluj.

Menționăm că, pe parcursul întregului proces penal, suspecții beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.