Primăria condusă de Emil Boc a lansat licitația pentru întreținerea spațiilor verzi din Cluj Napoca. Intitulat ”Intretinere si amenajare a zonelor verzi si a locurilor de joaca- pe raza Municipiului Cluj-Napoca- precum si a zonelor verzi din cimitirele administrate de Consiliul local al Municipiului Cluj-Napoca” contractul a fost evaluat la suma de 188.471.579,8 lei, fără TVA.

Cu toate acestea, contractul precedent, cel din 2015, a fost atribuit firmei Garden Center Group pentru suma de 69 milioane lei, fără TVA, în situația în care cei care vor câștiga licitația nu vor avea de tăiat mai multă iarbă decât angajații Eco Garden Croup în urmă cu 5 ani. Așa că nu mare ar fi mirarea clujenilor dacă vor auzi încă 5 ani coasele acestei firme prin bugetul local.

Garden Center Grup și este deținută, prin intermediul ECO HORTICULTURA, de Ion Olteanu și Adrian Cobzaru. Cele două firme, Garden Center Group și Eco Horticultura, au contracte cu majoritatea administrațiilor locale din România. Conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, cele două firme sunt titulare în peste 200 de contracte publice  cu administrațiile locale din România și cu cele sectoriale din București. În 2009, un contract încheiat între SC Eco Horticultura și Administrația Domeniului Public sector 1 (primărie condusă de Andrei Chiliman) a făcut obiectul unui control al Curții de Conturi. Verificările au constatat că firma Eco Horticultura a mărit prețurile, iar primarul Andrei Chiliman a plătit mai mult decât făcea pentru amenajarea spațiilor verzi. La data respectivă bugetul lui Chiliman a fost de aproape 23 de milioane de euro. În 2009, Curtea de Conturi recomanda ”extinderea verificărilor privind lucrările efectuate de Geca Impex și Eco Horticultura pentru identificarea tuturor cazurilor de nerespectare a clauzelor contractuale prin decontarea unor prețuri mai mari față de cele din devizul ofertă sau de nerealizare a lucrărilor contractate și achitate”, însă rapoartele Curții de Conturii nu s-au finalizat cu nici un dosar.

Printre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească firmele care s-au înscris la licitație se numără una de 5 milioane de lei.  

”Ofertantul trebuie sa faca dovada ca în ultimii 3 ani de la data limita stabilita pentru depunerea ofertelor a prestat servicii similare cu cele care fac obiectul caietului de sarcini (activitati de intretinere spatii verzi ( tuns iarba, taiat si curatat arbori, arbusti, plivit, tratamente fitosanitare, plantari, etc.) , în valoare cumulata de cel putin: 5.000.000 lei fara TVA pentru oricare dintre loturi. Cerinta minima se va îndeplini la nivelul a maxim 5 contracte.Daca se participa pentru unul sau mai multe loturi, se va prezenta indeplinirea cerintei minime de 5 milioane lei fara TVA/5 contracte maxim”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Cine se va ocupa de licitație

 Persoanele cu functie de decizie din cadrul autoritatii contractante sunt:

primar – EMIL BOC, presedinte comisie de evaluare GHEORGHE SURUBARU, membri comisiei de evaluare: VASILE MOLDOVAN, SANDA FLORESCU, CAMELIA FARCAS, ALINA DORA POPA, GOCAN LAURA, ANCA UNGUREANU, ILEANA CHIS, IOAN BOGDAN, HAN IULIA, CETEAN BOGDAN. Presedinte de rezerva: DAN TARCEA, membri de rezerva: MIHAELA SIMON, LILIANA BOIAN, IRINA AVRAM, PAUL COLCERIU, DAN RACASAN, SORIN LUPAS,TOMOROGA FIONA, STEFANIA MADARAS.

3 COMENTARII

  1. Asta e MAFIA din Cluj. Cand va apucati sa faceti presa adevarata? Deja stie toata lumea ce se intampla in orasul asta de 16 ani si toata lumea tace. Presa e platita, politia la fel. Fiecare isi ia partea. Suntem cel mai corupt oras din Europa, 100 %.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.