www.fb.com/blinkmedia.ro

Tradițional, în fiecare an de Rusalii, credincioșii catolici sunt așteptați la Bazilica Sfânta Maria din Șumuleu Ciuc, unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj ale Bisericii Romano-Catolice din România, situată în județul Harghita. Potrivit informațiilor furnizate de organizatori, mii de catolici maghiari sunt așteptați să participe la acest eveniment de sâmbătă.

Pelerinii, provenind în mare parte din comunitatea maghiară, călătoresc din diferite regiuni și ajung în Gara din Cluj. Primul grup de credincioși maghiari a sosit vineri, 26 mai, cu trenurile speciale organizate în cadrul pelerinajului de Rusalii către Șumuleu Ciuc. Acesta reprezintă un moment important în calendarul religios al catolicilor și oferă ocazia de a se închina și a participa la ceremonii și rugăciuni speciale în această locație sacrală.

www.fb.com/blinkmedia.ro

Agenţia de turism ungară, Kárpáteurópa, a asigurat două trenuri din Ungaria, cu destinția Cluj-Napoca, pentru pelerinii maghiari, dornici să participe la adunarea de la Șumuelu Ciuc.

Trenurile de pelerinaj „Székely Gyors” (Trenul Rapid Secuiesc) şi „Csíksomlyó Express” (Şumuleu Ciuc Express) au ajuns vineri dupa-masa în gara din Cluj-Napoca.

„Sute de pelerini au năvălit în gara din Cluj-Napoca cu trenul Csíksomlyó Express. Este un sentiment înălțător să ne rugăm și să cântăm împreună cu pelerinii în drumul lor spre Șumuleu Ciuc. Vă așteptăm și anul viitor cu aceeași dragoste”, a transmis deputatul clujean UDMR, Csoma Botond, care a publicat și imagini.

Citește și: Elena Udrea, Puiu Popoviciu și ”biden”-ul, etalonul de măsurare a deciziei din justiția românească

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here