Anul trecut, ministrul Justiției Cătălin Predoiu a decis majorarea salariilor magistraților, decizie care a dus la creștere pensiilor cu 20%.

Indicele în baza căruia acestea vor crește a fost majorat de la 465 de lei la 605 lei. Salariul mediu net în sistemul judiciar se situează în jurul valorii de Și pensiile speciale vor crește, acestea fiind legate de salariile pe care le încasează magistrații 8.765 de lei.

Pensiile speciale ale magistraților sunt cele mai mari acordate în România. Acestea urmează să crească cu 20%, ca urmare a majorării salariale. Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției susține că a adoptat această măsură pentru a evita eventualele cheltuieli de ordinul zecilor de milioane de lei pentru procesele intentate de magistrați pentru recuperarea unor drepturi salariale.

„Am fost obligat să iau o astfel de măsură pentru a respecta decizia CCR. Se elimină astfel inechitățile din sistem”, a declarat Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției, potrivit HotNews.

Cât câștigă angajații din sistemul judiciar. Salariul încasat de un procuror și un judecător

  • Judecător: 13.369 lei
  • Procuror: 13.473 lei
  • Grefier: 5.232 lei
  • Personal conex: 2.988 lei
  • Consilieri probațiune: 4.985 lei

Ministrul Justiției a precizat că până la finalul lui 2022 va întocmi un proiect legat de salarizarea unitară în sistemul judiciar, pentru a rezolva dezechilibrele din sistem legate de grade, funcții sau sporuri, mai consemnează sursa citată.

4 COMENTARII

  1. Aceste salarii sunt fara sporuri..presupun cu sporuri depasesc probabil 20.000. lei.Cum este posibil asa ceva militarilor si politistilor le SCAD PENSIILE si MAGISTRATILOR ( dupa ce ca au cele mai mari pensii din Romania) le cresc si inca spectaculos. NEDREPTATE CRUNTA pe seama acestui popor amarat. PARCA ERA BUGET DE AUSTERITATE, FARA BANI, SRACIE LUCIE LA UNII iart la altii TRAI PE VATRAI. fara cu cei care incalca CONSTITUTIE! iar PNL promitea TAIEREA PENSIILOR SPECIALE IN CAMPANIA ELECTORALA..ALOOO domnul Predoiu ..probabil DEMISIA e un lucru folositor ca sa-ti salvezi partidul!!

  2. Acest ordin dat in data de30.12.2021 frizeaza orice bun simt,in primul rand ca este dat inainte de rerevelion cand poporul se pregatea de sarbatori si nimeni nu mai era atent la ce fac ALESII..pe la spatele romanilor.In al dolilea rand scoate in evidenta faptul ca MILITARII SI POLITISTII NU MAI CONTEAZA PENTRU ACESTI GUVERNANTI ..desi se lauda cu ei in teatrele de opertiuni, la parade etcetc Ceea ce a facut acest PREDOIU este ATENTATLA SIGURANTA NATIONALA pentru care trebuie sa DEMISIONEZE IMEDIAT @@ Cum poate un ordin de ministru sa fie luat fara consultarea primului ministru , a ministrului apararii etc etcsi sa produca efecte. VA BATETI JOCDE MILITARI, POLITISTII si PROFESORI.Acum cand Rusia este prezenta la portile U.E voi creati tensiuni in randul militarilor si le taiati pensiile. MERGETI LA LUPTA CU MAGISTRATII ATUNCI!

  3. Dupa ce ca au salarii si pensii imense si aveti grija de ei le mai si mariti cu20% SARACII, poate cineva va avea vreodata curajul sa le verifice declaratiile de avere sa vada CE PROPRIETATI IN STRAINATETE AU ACESTI MAGISTRATI..DE UNDE?? si daca sunt asa de patrioti de ce nu investesc in Romania, Aceasta dubla masura care creeaza disensiuni intre diferitelecategorii sociale este infractiune grava….BRAVO PREDOIU AI ADUS PNL LA 5% incredere CONTINUA!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here