default

Pensiunea Lara din Valea Ierii, supranumită și „Nestemata Munților Apuseni”, a fost scoasă la vânzare cu 4,4 milioane de euro. Proprietatea dispune de 25 de camere, 29 de băi și un restaurant cu 300 de locuri.

default

„La numai 45 km de Cluj, la răscrucea apelor din Valea Ierii și Valea Negrii un drum prin pădure se deschide brusc în ceea ce amintește de o dumbravă minunată, un luminiș inundat de verdeață în jurul unui ochi de apă. O pensiune toată bătută în piatră, lemn și flori roșii își întâmpină oaspeții cu camere moderne și terase boeme pentru cafele și pierdut privirea-n verde. Aerul de munte se simte rece și tare când intră în nări, ajunge în vene și ozonează. Aici totul stă sub semnul verdelui – vegetația bogată și aparent sălbatică este lăsată să domine, să se reverse, să umple de verde privirea. Tencuiala și contraforții din piatră aparentă evocă trăinicia, stabilitatea și statura unei așezări medievale. Totul e din lemn, interior și exterior. Arhitectura se încadrează în stilul rustic local, dar interiorul camerelor îmbrăcate în lemn are atmosfera de cabană contemporană. Lemnul reflectă lumina creând un cocon molcom, blând și cald. Accesoriile de iluminat și piesele de mobilier contemporan coordonate cromatic fac o combinație modernă gri-galben-negru.” se arată pe site-ul agenției Sotheby’s România, unde este listată proprietatea.

default

Proprietatea dispune de 10 camere cu balcoane deasupra lacului, alte 7 camere în corpul principal (două dintre ele au terasă proprie și ciubăr privat cu aeromasaj) și 4 apartamente (unul cu suprafață de 48mp, duș și cadă cu hidromasaj; terasa acestuia este deasupra cascadei; alte două apartamente au ciubăr privat).

„Proprietatea este perfect proiectată și echipată pentru evenimente corporate și private; are suprafețe ample cu iarbă atent manicurată pentru petreceri în grădină și restaurant cu capacitate de 300 persoane. Camera cu sare, sauna, șemineul, șezlongurile din iarbă sau ciubărul sunt prilejuri de relaxare sau socializare, după voie. Apoi sunt separeurile de luat masa construite într-un butoi, sauna din butoi și jacuzzi în ciubărul care poate fi practic asimilat unei jumătăți de butoi – toate elemente care creionează o atmosferă de poveste potrivită atât pentru team buildings și nunți cât și pentru concedii în natură (cei mici au un minunat parc dar și loc de joacă în interior, pentru cei mari există airsoft, paintball, remi, table, șah, cărți de joc, acces wireless sau un bar bine garnisit și o terasă generoasă cu 80 de locuri în aer liber și 36 lucuri acoperite). Se adaugă și 9 locuri de parcare acoperite.”, se arată pe site-ul agenției Sotheby’s România.

Sursa foto: Sotheby’s România

Citește și: Discriminare etnică: copiii români trimiși la plimbare dintr-o grădiniță de lângă Cluj

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.