Guru-ul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost arestat în Franța într-un dosar similar cu cel judecat în instanțele din Cluj-Napoca: trafic de ființe umane și viol. La finele acestei luni, Bivolaru,alături de alte 40 de persoane, au fost arestate de poliția franceză. Potrivit presei franceze, grupul organizat ajunsee să organizeze până și răpiri! Însă, acest dosar nu ar fi existat dacă liderul grupării MISA ar fi fost condamnat de Tribunalul Cluj la ani grei de pușcărie, în loc să fie achitat.

 Presa franceză descrie portretul lui Gregorian Bivolaru ca fiind al unui interlop notoriu: femei sechestrate în camere fără lumină naturală, actele victimelor reținute, fete tinere obligate să facă sex, să pozeze și să fie filmate nud, sex cu minore, îndoctrinare, etc. Acest mod de operare este similar cu cel al proxeneților violenți care răpesc fete tinere pe care le obligă să practice prostituția. Ce este mai grav este aptul că acet tip de acuzații îndreptate împotriva lui Bivolaru și a unora dintre membrii grupării pe care o conduce au mai fost făcute de procurorii care au instrumentat cazul lui Bivolaru, dar judecătorii din Cluj-Napoca, unde s-a judecat dosarul, au decis, după ani de procese și termene tergiversate să îl achite de acuzații. Pe deasupra, acum Bivolaru a deschis un proces în care solicită daune morale pentru că a fost tracasat de justiție.

Cotidianul francez Liberation a adunat mărturiile a trei victime recente care povestesc cum zeci de tinere se lasă îndoctrinate. Numele lor au fost schimbate de teama unor posibile represalii din partea acestei organizații, care este pe cât de extinsă, pe atât de potențial dăunătoare.

Silke (numele este fictiv pentru a proteja identitatea martorului, n.red.) este o tânără de 21 de ani care povestește despre anii petrecuți în asociația condusă de Bivolaru.

Ea a continuat apoi să studieze timp de trei ani la asociație, apoi s-a mutat în România. La fel ca și cele mai multe femei care au început aceste cursuri de tantra, Silke a vrut să ceară sfaturi pentru emancipare spirituală și sexuală. Nu și-a imaginat atunci că va fi îndemnată spre practici sexuale între adepți sau cu Bivolaru, poreclit Grieg de către adepți, scrie Liberation. Totuși, asta s-a întâmplat în august 2021, în cadrul taberei anuale a MISA, de la Costinești. 

„Mi-au făcut fotografii și videoclipuri goală”, mărturisește ea. Apoi a fost nevoită să scrie o scrisoare pentru a spune dacă vrea să-l cunoască pe Grieg. Orice refuz în îndeplinirea acestor etape se soldează cu eliminarea din tabără, continuă publicația franceză. Participanții trebuie apoi să asculte ore întregi de mărturii ale femeilor care vorbesc despre experiențele „spirituale” frumoase pe care le-au avut în timp ce făceau dragoste cu „iubiții” lor. „Nu mi-am dat seama atunci că vorbeau despre relația lor sexuală cu Grieg”, spune Silke. Îndoctrinarea împinge fetele tinere să integreze ideea că o relație sexuală cu „guru” este o chestiune banală. Un mijloc de a-și ridica și conștiința spirituală – un principiu de modificare a judecății recurent în cercurile sectante, menționează Liberation. Tabăra de două săptămâni se încheie cu o orgie între zecile de participanți, prezentată ca o formă de închinare unei zeițe hinduse despre care se crede că permite ridicarea spirituală. Și aici, oricine ar refuza să participe ar fi exclus și acuzat că este superficial, egoist și posedat de demoni, continuă publicația franceză.
 

Practici interlope printre membrii MISA

O altă mărturiei îi aparține Stellei, o englezoaică de 30 de ani, care a urmat timp de câțiva ani cursuri de yoga tantrică la Londra, în cadrul asociației Tara, membră a federației Atman. Ea a mers și în tabăra de vară din România, apoi a lucrat ca voluntar într-o organizație din Ungaria. În iunie 2019, ea a spus că l-a cunoscut pe Gregorian Bivolaru, la Paris. 

„Am plecat cu mașina cu alte trei femei și am condus direct la o benzinărie din suburbiile Parisului”, își amintește Stella. „Ne-a întâlnit acolo o dubă și doi români au coborât. Ne-am urcat în vehicul și ni s-a spus să punem ochelari cu bandă opacă pe lentile și pălării pentru a ne acoperi ochii. Aveam voie să le scoatem doar odată ce am ajuns sau dacă eram opriți de poliție.” Când au ajuns într-o casă cu cinci camere din suburbiile Parisului, le-au fost confiscate pașapoartele, cardurile și telefoanele mobile, pe care românii le-au acoperit cu folie de aluminiu, ca să nu fie monitorizate. Înainte de a pleca din Ungaria, Stella nu a avut voie să spună nimănui unde merge, iar în cele două săptămâni în care a rămas captivă în acest apartament, nu a putut să-și sune părinții decât o singură dată, de la un telefon care se împrumută, și sub controlul românilor, care i-au interzis să dezvăluie unde se află.

„Când m-a îmbrățișat, l-am găsit foarte bătrân și slab și deloc atrăgător. Mi-am spus că nu vreau să mă culc cu acest bărbat”, își amintește Stella. „Și, în același timp, am auzit în capul meu această voce de îndoctrinare, care îmi spunea că sunt superficială, că ar trebui să-l văd ca fiind ființa divină care era și că aceasta era o oportunitate unică pentru mine. Oricum, dacă m-aș răzgândi în acest moment, ce aș putea face? Nu aveam pașaport sau telefon, nimeni nu știa unde sunt și eram în lenjerie intimă, cu o pungă de plastic în mână și o periuță de dinți”. Stella a trebuit aștepte două zile într-o cameră din acest apartament cu perdele trase și fără lumină naturală. Apoi a fost chemată în camera lui Gregorian Bivolaru. „Îmi dă un lichid, pe care îl numește afrodiziac și care are gust de alcool. Apoi facem o consacrare, pentru a oferi zeilor roadele acestei împerecheri. În timpul penetrării, ochii lui sunt închiși și îmi spun că s-ar putea să mediteze.” Ea a povestit apoi că „momentul cel mai important pentru el este atunci când bem urina” și a descris un astfel de moment.

Un guru nervos pentru că o fată de 16 ani nu îi face sex oral așa cum își dorește

Prima dintre femeile care a vorbit cu cotidianul francez, Silke, a fost transportată și ea la Paris pentru a întreține relații sexuale cu Gregorian Bivolaru. De trei ori. A doua ei întâlnire a șocat-o profund. „A cerut ca o minoră să intre în camera lui”, povestește ea. Era o tânără maghiară de 16 ani care locuia la școală alături de mama ei. Fata a crescut la școală. În timpul acestui episod, Silke spune că l-a auzit pe Grieg țipând la ea pentru că nu întreținea raporturi sexuale orale precum dorea el. Pentru Silke și Stella, aceste episoade cu Bivolaru au reprezentat declanșarea conștientizării și începutul procesului lung de părăsire a acestei secte. 

MISA neagă acuzațiile

Secta neagă acuzațiile Libération a trimis un chestionar detaliat managerului de comunicare al federației ATMAN, Rainer Trubel, pentru a răspunde acestor acuzații, dar acesta nu a răspuns. Pe diversele sale platforme, ATMAN susține că aceste mărturii fac parte dintr-o „conspirație împotriva spiritualității reale și împotriva eminentului profesor de yoga Gregorian Bivolaru”. Coordonatorul din Franța și Elveția, Sorin Truc, profesor în cadrul asociației Integral Yoga, a declarat acum câteva zile pentru Libération că „nu există practică sexuală în timpul lecțiilor”. O sursă judiciară franceză a spus pentru Le Monde că secta are „câteva sute” de membri, dar nu este cunoscut un număr exact. Arestările de marți vin în urma unei anchete cu privire la sectă deschisă de procurorii din Paris în iulie, pentru suspiciuni de răpire, viol și trafic de persoane, printre altele. O acuzație de răpire poate duce la închisoare de până la 30 de ani, conform legislației franceze. Ancheta a fost declanșată de Liga Franceză pentru Drepturile Omului, un ONG pentru drepturile omului care a contactat parchetul după ce a primit mărturii de la 12 foști membri ai MISA, a spus o sursă judiciară. Mai multe femei, de diferite naționalități, au declarat că au fost victime ale organizației MISA și ale liderului acesteia, potrivit Le Monde. Femeile au fost încurajate să accepte relații sexuale cu liderul grupării și „să accepte să participe la practici pornografice plătite în Franța și în străinătate”. MISA a fost exclusă din Federația Internațională de Yoga și din Alianța Europeană de Yoga în 2008, deoarece practicile sale comerciale au fost considerate a fi „ilicite”.

1 COMENTARIU

  1. Poate ca au avut sânge in instalație(ar trebui verificate conturile de afară ale celor care au simulat ca nu au sânge în instalație in cazul gurului)!Au avut si in cazul Cordunenilor sau , stiti câte cereri de strămutarea sunt ale celor care nu cred în o judecare corectă la Cluj?Sa te feresmasca Dumnezeu să fii sărac sau cinstit si sa ai treaba cu justitia din Cluj .Va spune Stan Patitul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.