În această dimineață, polițiștii au făcut mai multe percheziții domiciliare la persoane implicate în afacerile de protecție a sălilor de jocuri de noroc. Perchezițiile au loc la nivel național în dosar fiind vizate grupările care asigurau protecție la mai multe săli de jocuri de noroc.

În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2018, ar fi fost constituit, la nivel naţional, un grup infracţional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracţiuni de şantaj, având ca obiect domeniul jocurilor de noroc. Membrii grupului, prin aplicarea a diferite forme de şantaj reprezentanţilor unor societăţi comerciale, ar fi urmărit eliminarea concurenţei în acest domeniu”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Acţiunile au loc în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Braşov, Iaşi, Suceava, Botoşani, Tulcea, Constanţa, Cluj, Timiş, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureş şi Sălaj.

Procurorii DIICOT au descins, miercuri dimineața, la 123 de adrese pentru a ridica membrii acestei grupări. La Cluj-Napoca, au descins în mai multe locații, inclusiv acasă la temutul RJ, fostul lider al Galeriei U Cluj, potrivit stiridecluj.ro

De asemenea, prin folosirea unor metode similare şi întrebuinţarea de acte de violenţă, aceştia ar fi împiedicat anumiţi clienţi, care realizau câştiguri însemnate, să intre în posesia acestora.

„Totodată, ar fi interzis clienţilor care generau probleme să revină în sălile de jocuri, ce erau controlate de membrii grupului infracţional organizat şi ar fi recuperat de la aceştia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, arată sursa citată.

La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, 40 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliţiei Române, precum şi al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi serviciilor de investigaţii criminale din Bucureşti şi judeţele în care se efectuează percheziţii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul DIICOT.

La acţiune participă luptători din cadrul SIAS – IGPR şi forţele Jandarmeriei Române.

3 COMENTARII

  1. Penibil! Cum adica e interzis sa nu il mai lasi pe omul scandalagiu sa revina la sala de jocuri? Pentru asta e asa zisa cercetare? Cred ca e mai mult praf in ochi sa vedem noi cetatenii ca se face curatenie! A fost arestat cineva? E acest „temut” RJ dupa gratii? Daca luati la puricat asa zisa cercetare o sa constatati un mare fâs

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here