La sfârșitul săptămânii trecute, procurorii DNA au făcut percheziții la sediul DRDP Cluj într-un dosar care ar viza construirea drumului care face legătura între Cluj Napoca și Bistrița.

Potrivit acestora anchetatorii verifică legalitatea procedurilor derulate în cazul extinderii unui sector de drum la patru benzi, proiect derulat cu ajutor unor fonduri externe.

Este vorba despre un tronson de drum național, DN1C, aflat la ieșirea din Cluj-Napoca spre localitatea Jucu. Lărgirea la patru benzi, potrivit presei locale, s-ar fi făcut fără respectarea vreunei norme de siguranță rutieră, pe un tronson foarte lung de drum drept, care trece prin mai multe localități, potrivit stiripesurse.ro.

Sursele arătate afirmă pentru STIRIPESURSE că ar putea fi vizat șeful instituției, Eugen Cecan, cel al cărui nume se regăsește de altfel și dosarul directorului din CNAIR prins în flagrant delict primind sume de bani aferente comiterii unor fapte de mare corupție, Florea Dascălu.

Cu numele în dosarul CNAIR…

În dosarul lui Dascălu numele lui Cecan apare în contextul unei rugăminți adresate de directorul Dascălu privind o societate comercială.

„Astfel inculpatul DASCĂLU FLOREA a primit de la martorul Cosma Marius Iosif, în data de 07.05.2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite (costuri ale unei partide de vânătoare) în cuantum de 2060 lei, în data de 12.07.2022 suma de 10.000 lei, iar în data de 22.10.2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite (costuri ale unei alte partide de vânătoare) în cuantum de 5000 lei, iar în schimb inculpatul DASCĂLU FLOREA și-a exercitat influența pe care o avea asupra următorilor funcționari:

– asupra funcționarului public Cecan Eugen, director al DRDP Cluj căruia, în data de 06.05.2022, cât și în data de 12.07.2022, i-a solicitat să-i acorde societății SC Tredeco Holding SRL, a martorului Cosma Marius Iosif, lucrări de estetică rutieră, martorul Cecan Eugen conformându-se și promițând că îi va da lucrări în plus respectivei societăți; de asemenea aceluiași funcționar public, la data de 22.10.2022 i-a solicitat și introducerea, începând cu 01 noiembrie, în baze, a mașinilor care asigură deszăpezirea, aparținând SC Tredeco Holding SRL, administrată de către martorul Cosma Marius Iosif. (pct. 1.1, 2.2 și 3.1 din starea de fapt)”, se arată în rechizitoriul prin care a fost deferit justiției Florea Dascălu.

Anchetatorii au intrat pe fir și l-au audiat atunci pe Cecan.

„Astfel, în data de 06.05.2022, inculpatul DASCĂLU FLOREA l-a apelat pe numitul Cecan Eugen, director al DRDP Cluj și, după ce i-a reproșat că nu este ”în stare” să organizeze și el o partidă de vânătoare, i-a solicitat să-i acorde societății SC Tredeco Holding SRL, a martorului Cosma Marius Iosif, lucrări de estetică rutieră, martorul Cecan Eugen conformându-se și promițând că îi va da lucrări în plus.

Facem precizarea că Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP), sunt 8 subunități, fără personalitate juridică, ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), situate în București, Timișoara, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Constanța, Brașov și Buzău.

Dascălu Florea: Da. Auzi, de ce ai scos…uite sunt la Ineu, la o vânătoare, că tu nu

ești în stare să organizezi, organizează alții….……………………………………………………………………………………

Martorul Cosma Marius Iosif intervine în discuția dintre cei doi, spunându-i inculpatului DASCĂLU FLOREA că are nevoie de lucrări de estetică pe DRDP Cluj, (acolo unde este director interlocutorul inculpatului, martorul Cecan Eugen):

Cosma Marius Iosif: Acum trebuie să-mi dea la…la estetică…

După care dialogul dintre inculpatul DASCĂLU FLOREA și martorul Cecan Eugen continuă, cel din urmă conformându-se solicitării primului și promițând că îi va da lucrări în plus societății SC Tredeco Holding SRL, a martorului Cosma Marius Iosif:

Dascălu Florea: Auzi, auzi la estetică să ai grijă ce program îi dai să facă.

Cecan Eugen: Aa, îi dau. Îi dau încă 150.000 de metri pătrați. Luni

Dascălu Florea: Bine. Să nu-i dai cum ai promis, cum faci tu că promiți și

Cecan Eugen: Nu băă…păi eu oricum trebuie să-i dau că mai am reclamații cu estetica…

Facem precizarea că această discuție a avut loc în data de 06.05.2022, când inculpatul DASCĂLU FLOREA era deja sosit în județul Arad, pentru vânătoare, fiind în prezența martorului Cosma Marius Iosif, exercitarea influenței sale pe lângă directorul DRDP Cluj fiind făcută atât în contul suportării cheltuielilor de vânătoare de către martorul Cosma Marius Iosif, cât și având în vedere faptul că inculpatul DASCĂLU FLOREA era convins că va primi și o sumă de bani până la plecarea sa înapoi la București, așa cum s-a întâmplat la fiecare întâlnire a sa cu martorul Cosma Marius Iosif, căci într-adevăr, în data de 07.05.2022 i-a fost remisă suma de 10.000 lei, așa cum am indicat mai sus”, se mai arată în actele dosarului ajuns la instanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.