Poliţia Română a informat că, în anul 2022, au fost înregistrate peste 13.600 de dosare penale conform prevederilor Codului Silvic, iar jandarmii au constatat 373 de infracţiuni, în cadrul acţiunilor pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

„Pe parcursul anului trecut, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, polițiștii au desfășurat acțiuni operative pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale din domeniul forestier de către ocoale silvice și agenți economici cu obiect de activitate în domeniul forestier, împreună cu reprezentanți ai Ministerului Apelor și Pădurilor, prin Gărzile Forestiere și Romsilva.”, informează Poliția Română.

Anul trecut, la nivel național, polițiștii au efectuat peste 40.400 de controale, dintre care aproximativ 6.600 în fondul forestier, iar alte 28.333 pe linia legalității transportului materialului lemnos.

De asemenea, în anul 2022, au fost verificate 72.923 de obiective la exploatări forestiere, instalații de debitat lemn rotund, depozite de material lemnos, precum și în târguri, piețe, oboare, ocoale silvice și în trafic.

Pentru faptele de natură penală descoperite, polițiștii au înregistrat peste 13.600 de dosare penale conform prevederilor Legii nr. 46/2008 – Codul Silvic. La rândul lor, jandarmii au constatat 373 de infracțiuni.

„În cadrul misiunilor desfășurate de polițiști pe această linie au fost constatate și aplicate 14.288 de sancțiuni contravenționale prevăzute de Legea nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de aproape 24 milioane de lei. De asemenea, efectivele Jandarmeriei Române au aplicat 2.655 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 2 milioane de lei.

Polițiștii au confiscat 123.095 metri cubi de material lemnos, 135 de autovehicule, 85 de atelaje hipo și 346 de ferăstraie mecanice.

De asemenea, în urma constatării faptelor de natură penală și contravențională, jandarmii au dispus confiscarea a peste 1.500 de metri cubi de material lemnos.

Citește și: Liviu Man, despre injustiția justiției de la Cluj: Statul paralel nu a dispărut și nici nu va dispărea curând

1 COMENTARIU

  1. Pînă ieri oricine putea duce uscături din pădure. Era și un bine făcut pădurii.
    Azi e penal.
    E vorba ca fiecare om să fie la mâna celor ce conduc, nimeni să nu scape, autosuficiența e lovită în moalele capului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.