Peste 150 de clujeni au trimis o petiție Primăriei Cluj Napoca în care oamenii arată că ar putea rămâne fără locurile de muncă în salubritate pe care le aveau în cadrul contractului dintre Rosal și Primăria Cluj Napoca. Oamenii spun că noul operator de salubrizare, Supercom, nu le garantează locurile de muncă.

Am luat la cunoștință prin intermediul ședinței extraordinare de consiliu local din data de 27 noiembrie 2020 că serviciul public de salubrizare stradală și deszăpezire a Municipiului Cluj-Napoca (sector I) va trece din gestiunea Rosal Grup S.A în cea a S.C. SUPERCOM S.A.

Am încercat în cadrul ședinței de consiliu local săluăm cuvântul pe acest proiect de hotărâre pentru a ne exprima îngrijorarea cu privire la situația persoanelor care asigură acum curățenia stradală. Din motive necunoscute nouă, atunci când ne­a venit rândul la cuvânt nu l­am
primit pe motiv că nu ne­am conectat la link­ul de discuție, deși așteptam aprobarea pentru a intra live. Așadar, dacă luarea de cuvânt ne­a fost refuzată ne exprimăm îngrijorarea public, prin prezenta scrisoare și solicităm urgent un răspuns!

În prezent aproximativ 150 de persoane muncesc pentru a asigura curățenia unei părți însemnate din acest oraș pe un salariu deja mic. În lunile care vor urma, activitatea Rosal Grup S.A. pe această ramură va înceta, iar S.C. Supercom S.A. o va prelua. Însă, nimic din contractul semnat între Primăria Cluj­Napoca și S.C. Supercom S.A. nu garantează faptul că cele aproximativ 150 de persoane vor fi angajate de noua firmă după încheierea activității Rosal Grup S.A.

Aceste lucruri se întâmplă în plină pandemie și criză economică ceea ce limitează drastic posibilitatea găsirii în mod facil a altor locuri de muncă pentru cele aproximativ 150 de persoane. În plus, pentru foarte multe dintre aceste persoane era deja, și înainte de pandemie și criză, foarte greu să găsească un alt loc de muncă din motive ce țin de rasism, clasism, gen, vârstă, etc.

În acest context, în semn de solidaritate Primăria Municipiului Cluj­Napoca, S.C. Supercom S.A. și Rosal Grup S.A. ar trebui să găsească o soluție care va asigura că niciuna din persoanele care au fost angajate ale Rosal la secția de curățenie stradală nu va rămâne fără loc de muncă în urma preluării acestor servicii publice externalizate de către Supercom”, arată oamenii îngrijorați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.