O clujeancă atrage atenția asupra faptului că dacă Planul Urbanistic General al comunei Ciurila va fi adoptat în forma actuală, o parte din Pădurea Făget va fi îngropat sub betoane.

Alina Chiriac a formulat și o petiție în acest sens, semnată până în prezent de aproximativ 1000 de persoane, prin care speră ca semnalul de alarmă să fie luat în seamă de autorități.

”Pășunea publică a Sălicei e locul de săniuș al clujenilor, e locul de plimbare și apus superb…

Pășunea din sudul vf Peanei e loc de acces în Făget și punct de belvedere… spațiu verde, loc de ieșit la clătit ochi și suflete…

Aceste pășuni cu arbori absolut magnifici… rămași ca prin minune.

Ambele vor dispărea. Pentru că investitorilor le place să construiască și nu văd, nu simt disonanța cognitivă când spun că și ei iubesc natura…. nu văd, nu vor să vadă că distrug ceva ce nu ne aparține nici dacă am avea zeci de titluri de proprietate… și dacă ceva le stă în cale, mută tot, izvor, copac, deal, trovanți, numa să își facă moftul…

și aici, în sudul Făgetului, pe pășunile acestea, cartierele rezidentiale sunt un moft distrugător. La fel și un teren de golf, un aqua parc sau chiar și un parc fotovoltaic… aici în locurile astea, astfel de idei sunt ucigașe…”, spune Chiriac pe Facebook.

Petiția poate fi semnată AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.