Prima indicație de slăbiciune în piața imobiliară este aparentă. În marile orașe, chiriile au rămas constante sau au scăzut ușor luna trecută, deși interesul rămâne în continuare ridicat. Cu toate acestea, sumele solicitate de proprietari rămân mai mari decât în aceeași perioadă a anului precedent.

Chiriile au înregistrat o creștere medie de 16% în luna mai, comparativ cu perioada similară din 2022. Totuși, în comparație cu luna aprilie, prețurile în marile orașe au stagnat sau chiar au scăzut ușor. Sunt cazuri izolate în care nivelul chiriilor a crescut, conform unei analize a platformei de anunțuri imobiliare Storia. Acest trend are loc într-un context în care interesul pentru închirieri a crescut în luna mai.

În București, chiriile pentru garsoniere au crescut doar în sectorul 1 și în sectorul 5, cu cinci și respectiv zece la sută, în comparație cu luna anterioară. În restul sectoarelor, chiriile au stagnat sau au scăzut ușor. O situație similară s-a întâmplat și cu chiriile pentru apartamentele cu trei camere.

În Cluj-Napoca și Brașov, prețurile medii cerute în luna mai au rămas neschimbate în comparație cu luna precedentă. În Iași, doar chiriile apartamentelor cu trei camere au rămas la fel, în timp ce cele ale garsonierelor și apartamentelor cu două camere au scăzut.

În Constanța, s-a observat o creștere a prețurilor medii cu 8% pentru apartamentele cu trei camere și cu 6% pentru garsoniere, în timp ce chiriile pentru apartamentele cu două camere au rămas neschimbate. Chiriile pentru apartamentele cu trei camere au înregistrat o creștere și în Timișoara, de peste două procente, în timp ce prețurile pentru garsoniere și apartamentele cu două camere au stagnat.

Citește și: Afacerile imobiliare ale lui Virgil Vamoș, încurcate încă o dată de instanță, după ce a pierdut procesul intentat lui Emil Boc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.