Primăria Cluj-Napoca a anunțat o achiziție publică pentru serviciile de asistență tehnică pentru modernizarea și amenajarea Pieței Unirii, etapa a doua. Anunțul a fost postat astăzi, iar firmele de arhitectură interesate pot depune ofertele până pe 27 ianuarie.

Valoarea estimată a acestui contract este de 93.800 de lei fără TVA. iar Primăria are o serie de cereri minimale pentru ofertanți În primul rând, trebuie să aibă un arhitect cu drept de semnătură OAR și specialist cu drept de semnatura RUR -s imbol F6 (protejarea și dezvoltarea patrimoniului construit). De asemenea, trebuie să fi avut minim un contract pentru realizarea unui proiect complex de amenajare a spațiului public într-un centru istoric în ultimii 10 ani și unul de asistență tehnică din partea proiectantului pentru proiecte în centrul istoric, pe specialități (arhitectură, iluminat public, rețele de apă sș canalizare, rețele electrice, drumuri și platforme), în ultimii 10 ani.

În 2009 Primăria anunța că proiectul de modernizare a Pietei Unirii va fi realizat conform proiectului realizat de Planwerk. Problema a fost însă imposibilitatea inchiderea laturilor de est si vest si asigurarea continuitatii pietonalei de pe Bulevardul Eroilor.

“Proiectul de reabilitare a Pietei Unirii este un proiect amplu care se desfasoara in mai multe etape. Intr-o prima etapa s-a realizat modernizarea Bulevardului Eroilor, iar in a doua etapa s-a executat amenajarea zonei de contact la situl arheologic – acoperire cu sticla a sitului, amenajare cu piatra cubica a Pietei Unirii si realizarea fantanii arteziene din zona. Urmeaza, intr-o alta etapa, inchiderea laturilor de est (latura ce cuprinde Hotel Melody) si cea de vest (latura ce cuprinde Diesel). In prezent se cauta solutii alternative pentru devierea traficului, astfel incat inchiderea celor doua laturi sa nu afecteze circulatia rutiera din aceasta zona intens circulata. Valoarea totala a investitiei Modernizare si Amenajare Pietonal Piata Unirii, asa cum au fost aprobati indicii tehnico-economici prin HCL 621/2006, a fost de 22.387.539 Lei inclusiv TVA. Lucrarile de modernizare executate au fost in valoare de  7.007.713,65 Lei cu TVA suma in care nu a fost prevazuta pietonalizare laturilor la care faceti referire. Atribuirea lucrarilor de executie a proiectului de pietonalizare se va face pe baza unei licitatii iar,  in acest moment, nu avem o estimare actualizata a costurilor”, au precizat reprezentantii Primariei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here