Bucureștiul este un oraș vibrant și plin de viață, cu o gamă largă de locuri încântătoare pe care le poți vizita și localuri perfecte pentru a te distra atât alături de prieteni, cât și singur. Indiferent de gusturile tale, orașul are ceva special de oferit. Dacă plănuiești o escapadă de weekend aici și vrei să bifezi cât mai multe activități, trebuie să alegi obiectivele pe care să le vizitezi și în funcție de locația lor – astfel încât să nu pierzi prea mult timp pe drum! Mai jos ai trei sugestii pentru zona de Nord a Capitalei, la care ai acces ușor cu mijloacele de transport în comun și cu metroul.

Iată TOP 3 activități de neratat în zona de nord a Bucureștiului:

  1. Experimentează gustul mâncării tradiționale și muzica live

Dacă vrei ca weekend-ul tău să înceapă memorabil, trebuie neapărat să faci o vizită la Beraria H. Fiind cea mai mare terasă din București, este locul ideal unde poți veni cu gașca de prieteni. De ce ar trebui să calci pragul unei berării din Bucuresti precum Beraria H? Deoarece oferă o experiență emblematică, este locul unde poți asculta muzică live de calitate, poți încerca o diversitate de tipuri de bere și, desigur, poți degusta cele mai apetisante mâncăruri tradiționale românești. În plus, toate acestea vin la pachet cu o priveliște excepțională pe malul Lacului Herăstrău.

  1. Plimbări plăcute prin parcul Herăstrău

În cazul în care dorești să te relaxezi după vizita la berărie, un alt loc popular de străbătut în weekend este Parcul Herăstrău, poate cel mai popular din București. Herăstrău este un parc uriaș, ceea ce înseamnă că îți oferă oportunitatea să îl străbați în voie sau să experimentezi numeroase activități de agrement. De exemplu, poți rezerva o plimbare pe lac cu vaporașul, sau poți închiria biciclete, astfel vei putea descoperi toată frumusețea parcului cu mai puțin efort. În plus, aici există numeroase locuri unde te poți relaxa admirând priveliștea, cum ar fi pontonul din jurul lacului, ce oferă un peisaj minunat asupra împrejurimilor.

  1. Descoperă istoria printr-o vizită la Muzeul Satului

O altă destinație populară pentru un weekend în București este Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”, poziționat chiar pe malul lacului Herăstrău. Dacă vrei să capeți o perspectivă autentică asupra vieții tradiționale românești și prezinți un interes aparte pentru cultura și istoria țării, atunci acesta este locul ideal care îți va lărgi orizonturile. Vei putea admira un sat ca pe vremuri, în adevăratul sens al cuvântului și vei putea privi construcțiile reprezentative fiecărei zone etnografice, specifice secolelor cuprinse între XVII-lea și până la începutul secolului XX.

Tot în zona, poți vizita Arcul de Triumf, Piața Presei Libere, Muzeul Sportului – că mai apoi să cobori înspre Piața Victoriei și centrul Bucureștiului. Tu ce plănuiești să vizitezi mai întâi?

Sursa foto: Magneto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here