Bancnote de bani românești

Numirea rudelor în poziții de conducere reprezinta o “pasiune” a politicienilor români. În ultimii ani conducerile companiilor de stat din România au fost populate cu fii, fiice, naşi şi alte rude de politicieni, care au găsit aici un „scaun călduţ“, de unde să primească o remuneraţie consistentă fără prea multe bătăi de cap. Gazeta de Cluj vă prezintă lista politicienilor clujeni “familiști” care le-au aranjat neamurilor viitorul în funcții publice.

Șteluța Cătăniciu i-a aranjat fiului său doar funcții publice

Fiul deputatului Steluţa Cătăniciu ocupă o funcţie importantă în cadrul Transelectrica Bucureşti. Tudor Cătăniciu este fiul vitreg al deputatului clujean şi a ocupat, până în anul 2014 funcţii publice, fiind, printre altele, şi consilier la Ministerul Muncii.

Tudor Cătăniciu a fost angajat la Transelectrica Bucureşti în septembrie 2014. El a fost trimis de la ministerul Muncii, unde era consilierul Marianei Câmpeanu, pe o funcţie de manager Resurse Umane în sistemul energetic exact în aceeaşi perioadă în care mama lui, deputatul Steluţa Cătăniciu, îşi dădea demisia din PNL şi intra în Grupul Parlamentar Liberal Conservator.

Potrivit ultimei declarații de avere, Tudor Cătăniciu are o casă de peste 100 de metri pătraţi, situată în Cluj-Napoca, primită prin donaţie de la rudele sale. Tânărul deţine două maşini, un Wolksvagen din 2009 și un Wolksvagen din 2000. El şi-a deschis în 2012 un depozit bancar de 6.600 de dolari și în anul 2015 un depozit bancar de 3000 de euro.

În 2017, el a câștigat de la CNTEE Transelectrica SA peste 100.000 de lei.

Toată familia Boc angajată în primăria lui Emil Boc

Eugenia Mihaela Boc este nepoata primarului Emil Boc. Protejaţii acestuia au reușit să o impună pe nepoata preferată în diverse funcţii publice. Eugenia a fost prima dată angajată la Primăria municipiului Cluj-Napoca, sub tutela unchiului. Când unchiul Emil Boc a ajuns prim-ministru, a reuşit să o propulseze la cabinetul Ştefaniei Ferencz, iar când portavocea lui Boc, Radu Moisin, a fost primar, a reuşit pe “ultima sută de metri” să o promoveze. Reîntors la Primăria Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a luat-o sub aripa sa protectoare pe nepoţică şi a trecut-o la cabinetul primarului.

Patru nepoți ar fi avut primarul de-a lungul timpului angajată în cadrul Primăriei municipiului Cluj-NapocaMihaela Eugenia Boc, George Boc, Naomi Boc și încă o persoană care îi poartă numele primarului.

Fiul lui Florin Stamatian propus ca membru în CA al băncii centrale

Andrei Stamatian, fiul prefectului de Cluj Florin Stamatian este prim-vicepreşedinte CEC Bank. Acesta este propus de PNL şi, respectiv, PSD, ca membru în Consiliul de Administrație al băncii centrale. Andrei Stamatian ca încasat în anul 2017 peste 800.000 de lei din funcția de prim-vicepreședinte Cec Bank.

PNL vrea să scadă salariile bugetare deși ei beneficează de creșterea acestora

Din punct de vedere economic, liberalismul pledează pentru limitarea implicării statului în economie, considerând că acesta nu trebuie să intervină în mecanismele pieței, ci doar să asigure cadrul legal pentru desfășurarea unei competiții libere și corecte. De aici opțiunea liberalilor pentru reducerea fiscalității și încurajarea mediului privat. Liberalii pornesc, așadar, de la principiul non-intervenționismului, în contrast cu abordările de tip etatist sau centralist.

PNL vrea să abroge Legea Salarizării Unitare, să scadă salariile bugetarilor și să reducă semnificativ numărul de locuri de muncă de la stat.

În ciuda acestui fapt familiile membrilor PNL beneficează direct în acest moment de salariile de la stat. Majoritatea partenerilor de viață ai liberalilor sunt bugetari. Și acesti deosebiți “liberali” (nu după doctrine) au tupeul să protesteze prin piețe sau rețele de cocializare împotriva celor care le-au mărit singurele venituri.

Familii liberale din CJ Cluj care se alimentează doar de la stat

Familia liberală Bălaj are ca singură sursă de venit banii statului. Soția consilierului lucrează la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj-Napoca. Gheorghe Marius Bălaj se alimentează din două surse cu bani de la stat și anume CFR SA și Consiliul Județean. Soții Gheorghe Marius Bălaj și Cristina Ionela Bălaj au încasat în anul 2018 peste 111.000 de lei.

Soții Andro au ambii funcții la Primăria Cluj. Andro Marinel pe lângă funcția de consilier județean este și șef serviciu la Primăria Cluj-Napoca, iar soția lui, Andro Maria are funcția de consilier superior, tot la Primăria Cluj-Napoca. În anul 2018 cei doi s-au alimentat doar cu bani de stat din aceste posturi încasând în total impresionanta sumă de 165.950 de lei.

În anul 2018 consilierul județean Iuliu Sămârtean a încasat 12.000 de lei de la Consiliul Județean. Consilierul mai are și funcția de șef S.E.C. la Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord de unde a încasat peste 62.000 de lei. Laura Iuliana Sămârtean, soția acestuia lucrează la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj – Centrul de zi “Micul Prinț” de unde a avut tot în anul 2018 un venit de 53.145 de lei.

Consilierul județean Ligia Pop a încasat în anul precedent de la Consiliul Județean suma de 12.220 de lei. Soțul acesteia, Ioan Pop a câștigat și el în acelaș an 105.249 de lei de la ROMATSA. Pe lângă funcția de consilier județean, Pop Ligia, este și administrator la Media Event Tour de unde a încasat peste 31.000 de lei.

În Consiliul Local aceași Mărie cu aceași pălărie

Consilierul local Ioan Constantin Tomoș a avut în anul 2018 doar venituri de la stat mai exact 11.667 de lei de la Consiliul Local și încă 40.332 de lei de la Regia Autonomă de Termoficare Cluj-Napoca companie susținută din bani publici.

Singura sursa de venit dar nu una neglijabilă a consilierei locale Mihaela Rodica Suciu au fost salariile încasate de la societatea de stat SDEE TN S.A. Cluj-Napoca în cuantum de 69.394 de lei și de la Consiliul Local de 12.000 de lei.

Soții Jurja au încasat și ei venituri în anul precedent de peste 63.000 de lei singura sursa fiind banii de la stat. Marius Sorel Jurja a avut venituri de la Consiliul Local și de la S.C. Transelectrica S.A. în vreme ce soția acestuia a avut venituri de la SC Filiala de Întreținere și Servicii Energetice Transilvania Nord.

Un exemplu de supraviețuitor pe banii publici este Radu Constantea care  a reușit să demonstreze că se poate trece anul doar cu suma de 722,25 de ron lunar, acesta fiind singurul venit al acestuia în anul 2018, indemnizația încasată de la Consiliu Local, în total de 8667 ron anual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.