Sursa foto: Poliția Română/Facebook

Procurorii DNA au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui fost polițist angajat la Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), după ce a fost prins în flagrant în timp ce încasa 15.000 de lei șpagă.

Acesta ar fi cerut în mod repetat bani unei persoane susţinând că poate interveni pentru rezolvarea unei situații juridice.

Fostul polițist pe nume Daniel Ciprian Asanache-Damian a fost reținut pentru 24 de ore.

„În calitate de ofiţer de poliţie angajat la Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne, inculpatul Asanache-Damian Daniel Ciprian ar fi pretins, în mod repetat, de la o persoană, diferite sume de bani, lăsându-o să creadă că, prin influenţa pe care o are asupra unor ofiţeri de poliţie, îi va determina să rezolve problemele judiciare ale respectivei persoane

La data de 3 august 2022, inculpatul a fi primit de la persoana respectivă suma de 15.000 lei, pentru scopul menționat, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.”, transmite DNA.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Joi, el va fi prezentat judecătorilor din cadrul Tribunalului Bucureşticu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citește și: Procurorii au descoperit că medicul clujean arestat pentru pedofilie a abuzat mai mulți copii de 6 ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here