Sentinta vine dupa mai bine de un an de proces, in care tanara politista de 27 de ani si-a continuat activitatea in politie si a primit deptul de a conduce

Politista Florina Opris din Halmasd, care pe 31 octombrie 2016 a condus bauta si a intrat cu masina intr-un cap de pod, a fost condamnata de Judecatoria Simleu la doi ani de inchisoare cu suspendare, cu trei ani termen de incercare, si la 80 de zile de munca in folosul comunitatii.

Politista nu si-a recunoscut fapta, astfel condamnarea a fost pronuntata fara acordul de recunoastere. Este obligata ca pe durata termenului de supraveghere sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Salaj, la datele fixate de acesta; sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; sa anunte, în prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile; sa comunice schimbarea locului de munca; sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.
Politista condamnata va presta o munca neremunerata în folosul comunitatii în cadrul Primariei Halmasd, pe o perioada de 80 de zile lucratoare. Florina Opris trebuie sa plateaca si suma de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu apel în termen de 10 zile.

Si-a inceput cariera in politie cu stangul

La 26 de ani, Florina Maria Opris, proaspat angajata in anul 2016 la Inspectoratul de Politie Judetean Salaj, si-a inceput cariera de om al legii cu stangul. Este nascuta la data de 27 martie 1990 ’n Simleu Silvaniei. S-a angajat ’n politie la data de 20 iulie 2016 si a fost repartizata la Postul de Politie din Halmasd.

La trei luni de la angajare, s-a urcat la volan dupa ce a baut peste masura si a provocat un accident in Simleu. Conform informatiilor procurorilor, în 31 octombrie 2016, tanara politista a condus pe DN1H autoturismul marca Audi A6 cu numarul de înmatriculare SJ 58 MAI, între localitatile Halmasd si Simleu Silvaniei, având ’n sânge o îmbibatie alcoolica peste limita legala. “n Simleu Silvaniei, politista a pierdut controlul directiei de deplasare si a parasit partea carosabila, intrând într-un cap de pod. Probele biologice recoltate au indicat o alcoolemie în sânge de 1,95 grame pe litru. Tânara a fost trimisa în judecata pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. Dosarul penal pe numele politistei a fost ’nregistrat la Judecatoria Simleu Silvaniei la data de 6 decembrie 2016, cu numarul 2109/309/2016.
De remarcat ca politista Florina Opris a condus pe tot parcursul procesului, datorita faptului ca judecatorii de la Simleu au acceptat cererea de prelungire a dreptului de a conduce, motivand ca politista merge la facultate in Cluj si ca merge la serviciu din Halmasd in Nusfalau, scrie graiulsalajului.ro.

3 COMENTARII

  1. In luna Octombrie 2016 publicati un art in care aratati ca un politist din Cluj s-a urcat beat la volan unei masini si in comuna Poieni jud.Cluj a avut accident a lovit mai multe masini, a distrus o poarta de la intrarea intr-o curte ,a fugit de la locul accidentului, si bine mersi nu a patit nimic a ramas tot sef de post in comuna Negreni,face legea acolo .fara ca Politia Cluj sa i-a vreo masura impotriva acestui bandit si mai mult dosarul a fost musamalizat la Parchetul Cluj,mafia se protejeaza pe ea ,iar noi muritorii de rand cum gresi cum de unfla militienii,de aproape doi ani nu se mai stie nimic de dosarul acestui infractor care in continuare imbraca haina statului ,ia salarul cel mare si face afaceri in continuaremfiind protejatul mafiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here