In urma cu cateva saptamani a avut loc cel de-al doilea termen al celor doi poliţişti din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Cluj, Alin Pintican şi Adrian Balaj, ofiţeri acuzaţi de purtare abuzivă (art 250 Cod penal). Chiar dacă judecătorul Curţii de Apel Cluj, Maria Boier, a admis cererea celor doi ca procesul să fie ţinut cu uşile închise, reporterii Gazeta de Cluj au aflat cum a decurs cel de-al doilea termen. Cei doi şi-au angajat un avocat apărător şi susţin în continuare că Mureşan Radu Vadim, victima s-a lovit singur cu genunchiul în ochi.

Dacă la primul termen, cei doi poliţisti s-au prezentat fără a avea un apărător, săptămâna trecută Alin Pintican şi Adrian Balaj au fost reprezentaţi de avocatul Alin Irimieş, din Gilău. Chiar dacă cei doi sunt acuzaţi, conform rechizitoriului, şi de propriul lor şef, ofiţerul BCCO Petru Filip, care a declarat că Pintican şi Balaj au avut un comportament abuziv faţă de tânărul pe care îl anchetau, niciunul dintre cei doi nu au recunoscut nimic.
Pintican a declarat în faţa judecătorului că Mureşan s-a autolovit de trei ori cu genunchiul în ochi, dar nu a intervenit.
Pe de altă parte, în două declaraţii anterioare (date în 10.11.2009 şi 03.02.2010) Balaj a declarat că a văzut momentul în care Mureşan s-ar fi lovit cu genunchiul în ochi, dar după aceea, în data de 27.04.2010, a revenit asupra declaraţiilor dând o a treia declaraţie în care a spus că, de fapt, nu a văzut momentul când Mureşan s-a autovătămat şi că ar fi auzit de la colegi. Conform şedinţei de judecată, Balaj a declarat în faţa judecătorului Boier că primele două declaraţii le-a dat fără să dea importanţă cazului, purtându-se cu neglijenţă în faţa organului de cercetare penală.
Următorul termen de judecată în acest caz va avea loc în 28 octombrie în sala de procese penale a Curţii de Apel Cluj, când vor fi audiaţi inspectorul BCCO Cluj Petru Filip, Dan Vlad Tudorache, cele două persoane care ar fi văzut momentul în care cei doi poliţişti BCCO l-au agresat pe Mureşan. Tot la termenul viitor se vor viziona şi înregistrările video care au surprins momentul în care Pintican şi Balaj au avut un comportament abuziv. Din nefericire, în afară de martori, persoanele constituite ca părţi şi avocaţii părţilor, nimeni nu va putea participa la această şedinţă de judecată, ea fiind declarată secretă de judecătorul Maria Boier.

Modus operandi

În numerele anterioare, Gazeta de Cluj a dezvăluit faptul că ofiţerii BCCO Cluj Alin Pintican şi inspectorul principal Adrian Balaj, sunt acuzaţi de purtare abuzivă (art 250, al 1 şi 3 din Codul de procedură penală) împotriva lui Mureşan Radu Vadim, un tânăr de 23 de ani.
Mureşan a povestit pentru Gazeta de Cluj cum, atunci când era anchetat de cei poliţişti BCCO Cluj, a fost înjurat şi lovit la câteva minute după ce avocaţii lui au părăsit sediul BCCO Cluj.
“Pintican a zis ceva de genul “sticlele este multe”, ceva dezacord total. Şi eu i-am zis, “domnu’ Pintican, sticlele sunt multe”. Erau de faţă avocaţii, şi m-a întrebat dacă-s profesor de română şi s-a supărat. După ce au plecat avocaţii din sală, Pintican s-a întors înapoi, a trântit uşa, şi m-a întrebat din nou, “Spune mă, esti profesor de română?” Şi a început, bum, buf, să-mi dea bucăţi, vreo patru-cinci palme. Mi-a dat un picior în tibie şi a intrat celălalt (Adrian Balaj, n.red) şi paf, mi-a dat cu piciorul în ochi! A intrat Filip (Petru Filip, ofiţer în cadrul BCCO Cluj, n.red.) înăuntru şi le-a zis “Nu-l mai bateţi mă’, că-s aici avocaţii!”. Bine, mă gândeam eu, nu putea să spună doar “Nu-l mai bateţi!”. Asta l-a deranjat pe el, că l-am corectat că a făcut o greşeală!”, spune Mureşan.

Răzvan Robu

1 COMENTARIU

  1. eu ii cred, si eu m-am lovit cu picioarele si cu pumnii in cap si am stat o luna in spital, de condamnat cei 4 mascati care nu au intervenit si m-au lasat „sa ma bat”:)), dar nu pot sa nu le si multumesc pentru ca nu m-au lasat „sa-mi trag picioare-n cap” in strada, ci m-au dus in duba politiei si la sectie, asa, sa-mi fie mai confortabil…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.