Polițiștii au făcut mai multe percheziții domiciliare la câțiva artiști graffti din Cluj. Persoanele sunt acuzate de distrugere, după ce ar fi desenat graffiti pe vagoane de tren. Prejudiciul estimat este de peste 250.000 de lei. 

Imaginile transmise presei arată că anchetatorii au confiscat și mai multe spray-uri cu ajutorul cărora „artiștii” au pictat pe garniturile de tren.  4 amatori de picturi pe vagoane de tren au fost conduse la sediul unităților de poliție, în vederea audierilor. 

„La data de 13 martie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca și Huedin, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Cluj-Napoca și municipiul Oradea, la persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de distrugere, fapte săvârșite prin aplicare de desene stil graffiti, pe vagoanele unor operatori feroviari, atât de călători, cât și de marfă.

Din investigații a rezultat că în perioada mai 2021-februarie 2023, mai multe persoane cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, ar fi cauzat un prejudiciul total estimat la peste 250.000 de lei, în urma aplicării unor desene stil graffiti, pe vagoanele unor operatori feroviari, aflate în circulație, atât de călători, cât și de marfă.

Pentru îndepărtarea desenelor și rescrierea datelor necesare în scopul utilizării vagoanelor, în conformitate cu legislația în vigoare, a fost necesară retragerea din circulație a garniturilor respective.

În urma perchezițiilor desfășurate, 4 persoane au fost conduse la sediul unităților de poliție, în vederea audierilor. Activitățile s-au derulat cu suportul de specialitate a Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Cluj-Napoca și jandarmilor din cadrul Inspectoratelor Județene de Jandarmi Cluj și Bihor”, a transmis biroul de presă al Poliției Cluj. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.