Un clujean de 33 de ani a fost reţinut sub acuzaţia de cămătărie, iar în urma percheziţiilor a fost confiscată suma de 4.600 lei.

În cadrul cercetările demarate de polițiști a rezultat că în perioada noiembrie 2023-februarie 2024, bărbatul, în vârstă de 33 de ani, sprijinit de un altul, de 35 de ani, din municipiul Cluj-Napoca ar fi acordat împrumuturi, percepând dobânzi pentru a acoperi sumele împrumutate, realizând astfel profituri ilicite.

În urma percheziției au fost descoperite bunuri și înscrisuri necesare pentru soluționarea cauzei și suma de 4.600 de lei. La expirarea măsurii reținerii, bărbatul de 33 de ani urmează să fie prezentat procurorului în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive. Activitatea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic.

1 COMENTARIU

  1. Asemănări și deosebiri între cămătari autorizați (bănci) și cămătari de stradă:
    -amândoi dau bani cu cămată
    – primii folosesc recuperatori plătiți de la buget (polițiști, procurori, judecători), ceilalți din banii lor sau ăși pu pielea pe băț.
    – primii nu dau banii lor împrumut, se face pe loc un cont din piatră seacă; a se vedea dovada emipircă a lui Richard A Werner din 2013 professorwerner. org/category/articles-essays/ pct 4.
    Nu furați! Celor din spatele statelor, și băncilor, nu le pace concurența.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.