Ieri dimineață, pe 10 aprilie, polițiștii din Turda, inclusiv cei de la Biroul de Investigații Criminale și Biroul de Ordine Publică, alături de colegii lor de la Secția 9 Poliție Rurală Turda, au descoperit în Bogata, comuna Călărași, un tânăr român în vârstă de 26 de ani, căutat de autoritățile austriece pentru tâlhărie gravă și înșelăciune.

Conform informațiilor, în martie 2023, într-un oraș din Austria, tânărul și complicii săi au intrat într-o bijuterie, unde l-au agresat pe vânzător și au furat bijuterii și bani, provocând un prejudiciu estimat la peste 15.800 de euro. De asemenea, era suspectat de înșelăciune, fiindcă în 2022 ar fi încheiat un contract de leasing cu o firmă austriacă pentru un vehicul în valoare de 42.000 de euro, folosind documente falsificate.

După capturare, tânărul a fost predat polițiștilor de investigații criminale și prezentat procurorului de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, unde a fost reținut pentru 24 de ore, în vederea continuării procedurilor judiciare.

Ambasada Austriei la București a acordat sprijin în desfășurarea acestei operațiuni.

Sursa : ziaredcluj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.