Introducerea plății orelor suplimentare pentru angajații din subordine va fi absolut necesară, a anunțat, luni, Ministrul de Interne. Carmen Dan precizeaza că dacă aceste prevederi vor fi adoptate de catre Parlament, primele plăți vor făcute în iunie 2018.

„Am mai avut discuţii cu colegul meu, ministru al Justiţiei. O să vedeţi că există o zonă susţinută şi sprijinită în plan parlamentar şi aflată sub coordonarea ministerului Justiţiei. În perioada următoare se va discuta în Parlament OUG 92/2017 privind salarizarea personalului bugetar din fonduri publice. Am avut discuţii cu preşedintele Camerei Deputaţilor pentru susţinerea unor amendamente. Considerăm oportum ca intervenţiile în zona salarizării MAI să vizeze introducerea posibilităţii salarizării orelor suplimentare, pentru poliţişti şi jandarmi. Deficitul de personal cu care ne confruntăm este de aproape 24.000 de angajaţi”, a declarat, luni seară, Carmen Dan, potrivit Mediafax.

Potrivit legii, orele suplimentare vor fi recompensate cu timp liber, în de cele mai multe ori acest lucru va fi imposibil datorita lipsei de personal din structura MAI. Carmen Dan a mai spus că, dacă respectivele amendamente vor fi promovate şi adoptate în Parlament, mecanismul ar putea funcţiona din luna aprilie, primele plăţi pentru orele suplimentare urmând a fi făcute în iulie 2018.

„Acordarea indemnizaţiei de 10% pentru jandarmi care va intra în vigoare din luna aprilie 2018 şi sper ca şi acest amendament va fi susţinut în Parlament”, spune Carmen Dan.

1 COMENTARIU

  1. Bai sunteti nebuni? Eventual daca nu mai iau spaga si aplica legea pentru toti meltenii, nu doar pentru fraieri. Ce deficit de militieni? In statistici avem mai multi politisti pe mia de locuitori copmarativ cu restul tarilor europene. Da avem un deficit, comparativ cu China, Rusia, Turcia, state d-astea militienesti, ca Romanica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here