Pop Pușcaș Teodor, unul dintre liderii PSD Cluj, concubinul ministrului pentru Dialog Social Aurelia Cristea, a primit un teren în cadrul parcului industrial Tetarom, aflat în subordinea Consiliului Județean Cluj. El a fost consilier județean până în 2012, asigurând bunăstarea acestei societăți din bani publici. Din 2012 i-a pasat locul în consiliul județean concubinei sale, care a stat acolo până în iarna acelui an, când a devenit deputat. Ulterior, Pop Pușcaș Teodor a obținut un interes patrimonial după ce a fost consilier județean, un teren de la Tetarom, deși el a fost ales acolo să se lupte pentru interesul cetățeanului. Astfel, Pop Pușcaș Teodor are probleme de moralitate în urma primirii unui teren de la o instituție a statului român.

 

Pop Pușcaș vrea birou de patru etaje pe terenul statului

Bossul firmei de pază PP Protect, Pop Pușcaș Teodor, vrea să își facă o clădire de birouri cu patru nivele pe un teren primit de la o societate de stat. Este vorba despre Tetarom, societatea care se ocupă de parcurile industriale ale județului. Firma este deținută de Consiliul Județean(CJ) Cluj. În luna mai, Pop Pușcaș Teodor și societatea sa, PP Protect Security, a cerut Primăriei municipiului Cluj-Napoca eliberarea unui Plan Urbanistic de Detaliu(PUD) pentru o clădire cu demisol, parte și două etaje. În luna aceasta i-a venit rândul pe ordinea de zi la Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism(CTATU). Toți cetățenii interesați pot cere mai multe informații despre acest proiect pot trimite observații și comentarii scrise la sediul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

”Terenul respectiv deținut de PP Protect este cu probleme din cauza dealului(n.r. Parcul Industrial Tetarom I este situat pe Tăietura Turcului ). Acolo ar putea să se construiască parter și etaj ”, a declarat o sursă apropiată chestiunii.

 

Coincidență cocubinei

Coincidență sau nu, concubina lui Pop Pușcaș Teodor, Aurelia Cristea a cerut în luna octombrie să primească o audiență la Emil Boc. Ea a insistat să fie primită în audiență ca simplu cetățean. Ulterior, a fost chiar în ședința de consiliu local de luna trecută ca să își dea cu părerea despre organizarea Capitalei Culturale a Tineretului în anul 2015. Ne întrebăm dacă interesul Aureliei Cristea nu este cumva unul pentru propriul iubit înaintea celui pentru fotoliu de primar, atât de râvnit de ministreasă?

 

Iubita care a crescut pe spatele lui

Clujeanca Aurelia Cristea are o ascensiune fulminantă în politică. În spatele ei au stat întotdeauna doi bărbaţi care i-au modificat viaţa: Ioan Rus şi Teodor Pop Puşcaş, arătam într-un articol anterior. Dacă primul a primit licenţă pentru o companie de brokeraj şi a susţinut-o tot timpul pe social-democrată, cel de-al doilea îşi împarte viaţa cu ea şi chiar şi-a cedat poziţia de consilier judeţean pentru ca ea să primească loc eligibil. Şi de la consilier judeţean în vara lui 2012 a ajuns deputat în iarna lui 2012 şi ministru în primăvara lui 2014.

 

Când CV-ul începe mai târziu

CV-ul ministrului clujean delegat pentru dialog social, Aurelia Cristea, începe din 1995 pe site-ul Camerei Deputaţilor, de când avea 27 de ani. Cu toate că a zis în comunicate de presă că nu se rușinează că a vândut într-un aprozar, nu a considerat să pună această informație într-un CV oficial. De altfel, pe CV-ul postat pe site-ul PSD Cluj, ea apare şi cu perioada 1993-1995, când ar fi fost administrator la SC Nufarul Huedin, iar între 1986-1993 ar fi fost vânzător, lucrător comercial şi apoi şef de unitate la SC Alianta Huedin. Aurelia Cristea a predat la Universitatea Babeş-Bolyai. Nu este chiar profesor asociat precum susţine în CV-ul său, dar ea este angajată de către Adrian Ivan în cadrul doctoratului pe care îl urmează la universitatea clujeană. Ivan a adus mai multe persoane contestabile în cadrul universităţii. Deputatul PSD Aurelia Cristea şi-a completat declaraţia de avere în bătaie de joc faţă de contribuabilii care o plătesc. Aceasta nu şi-a trecut mai multe lucruri pe declaraţia de avere care nu respectă legislaţia: nu a precizat care este venitul pe care l-a obţinut de la PAID.

 

Nu e prima problemă de incompatibilitate a lui Pușcaş

Fostul consilier județean Pop Pușcaș Teodor(PSD), fostul  șef al Miliției din Cluj-Napoca, și-a acordat contracte propriei firme din bugetul pe care el însuși l-a votat. Mai precis, dintre toate instituțiile unde și-a înfipt coada Pușcaș este chiar o instituție de cultură, Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Aproximativ 5.000 de lei a primit în afara legii fostul consilier județean, având un contract de 86,80 de lei pe lună. Pușcaș a girat și alte afaceri ilegale, dând mese ilegale pentru iubita lui pe vremea când aceasta a candidat la deputăție.

 

Cum explică Codul Penal conflictul de interese. Menționăm că Pop Pușcaș Teodor nu a fost funcționar public, dar ca și consilier județean trebuia să lupte pentru interesul public și nu să primeze obținerea unui interes personal.

 

Conflictul de interese

(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

(2) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.