În sudul țării, o practică înfiorătoare în creșterea animalelor, în special în gospodăriile proprii, devine tot mai populară în rândul fermierilor. Romania Libera a dezvăluit că porcii sunt hrăniţi cu pui şi găini moarte, a căror carne ajunge apoi în farfuriile noastre. Păsările sunt cumpărate, pe ascuns, de la fermele avicole şi folosite ca hrană, pentru că proteina animală grăbeşte îngrăşarea porcului. Practica este interzisă în Uniunea Europeană, din cauza bolilor care pot fi astfel transmise, dar unii crescători din sudul României o folosesc pentru că prezintă două avantaje: puii şi găinile moarte se vând mai ieftin decât furajele aprobate de lege, iar porcul se îngraşă mai repede decât cu cereale. Puii şi găinile moarte nu pot fi cumpărate de oricine. Angajaţii societăţilor avicole sunt suspicioşi, neagă iniţial că ar exista o asemenea practică, chiar şi medicii veterinari susţin că nu au mai auzit despre aşa ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.