bitcoin

Portofelele hot și cold pentru criptomonede – care este cea mai avantajoasă modalitate de păstrare a valutelor virtuale?

Piața criptomonedelor totalizează peste 18.000 de criptomonede și peste 300 de milioane de utilizatori la nivel global, valoarea acestor monede virtuale reprezentând 7% din totalul banilor din întreaga lume. Astăzi, plata cu valute digitale a devenit obișnuită în multiple domenii, de la magazine cu diverse produse și servicii, precum Microsoft, Burger King, KFC sauAT&T și până la cazinouri online, precum Ice Casino sau servicii de streaming live, așa cum este Twitch.

Păstrarea banilor virtuali reprezintă o adevărată provocare pentru cei care dețin monede digitale. Aceștia au de ales între portofelele hot (conectate la internet) și cold (fără conexiune la internet). Fiecare dintre aceste tipuri de portofele vin cu beneficii diferite pentru posesorii de monede virtuale, de aceea, în cursul acestui articol vom încerca să identificăm cea mai bună alternativă pentru cei care detin criptomonede.

Portofelele cripto hot versus portofelele cold pentru monede digitale

Posesorii de monede virtuale care optează pentru portofelele din categoria hot iau în calcul faptul că multe dintre acestea sunt gratuite, sunt simplu de operat și oferă acces la un număr extins de criptovalute. Din punct de vedere al dezavantajelor, acest tip de cripto portofele sunt cele mai expuse la atacurile hackerilor, precum și schimbărilor legislative legate de acest domeniu.

Dat fiind faptul că portofelele hot pentru criptovalute sunt active online, fiind conectate la internet, tranzacțiile se pot efectua instant, fără să mai fie necesară efectuarea tranziției dintre offline (statutul unui portofel cold) și online (portofel hot). Modalitățile de stocare hot a valutelor digitale prezintă avantajul tranzacționării instant în comparație cu portofelele cold.

Acestea din urmă necesită conectarea la un dispozitiv (desktop, mobil, tabletă) conectat la o sursă de internet pentru a efectua tranzacția. De obicei, deținătorii de portofele hot nu le folosesc pentru a depozita un volum mare de criptovalute. Aceștia preferă să alimenteze aceste moduri de stocare cu sumele necesare ori de câte ori este necesar.

În timp ce portofelele hot sunt mai accesibile accesării ilegale, cele cold sunt protejate cu diverse coduri de acces sau coduri PIN, iar sustragerea banilor stocați pe aceste dispozitive este imposibilă în comparație cu echipamentele hot. Portofelele cold necesită conectarea la o sursă de internet pentru a efectua tranzacții, iar prețul acestor dispozitive este cuprins între 50 și 200 de dolari.

Exemplul cel mai elocvent despre modul în care trebuie ținute criptomonedele este oferit de către agențiile de schimb cu monede digitale. Majoritatea fondurilor deținătorilor de monede electronice sunt stocate offline, într-o matrice de portofele cold, iar o mică parte (lichidități) este direcționată către portofelele hot, pentru nevoile curente ale clienților.

Care sunt cele mai bune portofele pentru criptomonede în 2022?

Bitcoin este criptovaluta cu cea mai mare pondere din totalul capitalului pieței de criptomonede, având o valoare de 960.79 miliarde de dolari. Ethereum este următoarea valută digitală, având o cotă de 189.98 miliarde de dolari, la mare distanță situându-se Binance Coin (39.91 miliarde de dolari), Tether (35.96 miliarde de dolari) și Cardano (33.36 miliarde de dolari).

Cei mai mulți utilizatori zilnici activi în fiecare zi sunt înregistrați pe platformele:

  • Coinbase – 639.885 persoane
  • Blockchain Wallet – 62.498 utilizatori
  • Coinbase Pro – 32.571 persoane
  • Coinbase Wallet – 30.653 utilizatori
  • Crypto.com -25.264 persoane.

În ceea ce privește portofele hot și cold cele mai populare la nivel global, acestea sunt:

  • Ledger Nano S – hardware, până la 472 de criptomonede acceptate;
  • Trezor Wallet – hardware, până la 190 de criptovalute acceptate;
  • Unstoppable Wallet – mobil, până la 123 criptomonede acceptate;
  • Freewallet – mobil, până la 100 criptovalute acceptate;
  • CryptX Wallet – online, până la 90 criptomonede acceptate.

Începătorii se pot orienta către cel mai util portofel pentru criptomonede – Coinbase Wallet, care suportă peste 500 de monede digitale, în timp ce Mycelium este folositor pentru cei care preferă tranzacțiile mobile. Electrum este preferat de către posesorii de Bitcoin, iar Exodus pentru cei care tranzacționează pe desktop.

La nivel de națiuni, SUA este statul care derulează cele mai multe tranzacții cu monede digitale (18.77% din totalul la nivel mondial), Germania reprezentând 17.66% din valoarea totală a tranzacțiilor la nivel internațional, în timp ce Franța are o cotă de 6.19% din totalul tranzacțiilor globale.

Care este cea mai bună soluție de păstrare a criptovalutelor?

Combinația ideală pentru stocarea banilor virtuali este cea preferată de către casele de schimb cu astfel de monede digitale – portofelele hoț sunt foarte accesibile, în timp ce portofelele cold sunt mult mai sigure. În general, posesorii de monede cripto aleg portofele hot pentru schimb valutar și pe mobil și portofele cold hardware.

Unii deținători de criptovalute s-au orientat către folosirea unui telefon mobil pe post de portofel cold, acesta fiind utilizat exclusiv în acest scop. De asemenea, cei care își propun să-și țină banii asupra lor, varianta cea mai avantajoasă este reprezentată de un portofel cold hardware. Indiferent de brandul care le oferă aceste soluții, important este ca utilizatorul să aibă garanția ca banii lui sunt mereu în siguranță, chiar dacă aceștia sunt virtuali!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.