A ascultat sfatul bunicului său şi a cumpărat pământ. A intrat în business cu stângul, dar nu toate afacerile l-au tras în jos. Astăzi, clujeanul Nicolae Căpuşan e un nume de 25 de milioane de euro din imobiliare şi turism.

Pierzi, câştigi, negustor te numeşti – o zicală încer­­ca­­tă pe propria piele de Nicolae Căpuşan, clujeanul care mărturiseşte că soarta a vrut să ajungă antreprenor. Absolvent al Politehnicii din Cluj, Că­­pu­­şan a terminat în 1987 Facultatea de Electro­­teh­­nică, cu specializarea Calculatoare.

Cum nu avea re­­laţii să obţină un loc de muncă într-un centru de calcul, a început să lucreze pământul alături de familia sa, în cartierul Mănăştur, din Cluj-Napoca. Apoi, în 1990, s-a hotărât să-şi încerce norocul în afaceri. „Aveam câteva mărcuţe (mărci germane, n.r.), am mers într-un ma­­gazin de jucării şi am umplut o geantă cu răţuş­­te“, povesteşte el. A trecut graniţa şi a mers în piaţa din Budapesta. Se zvonea că răţuştele se vând bine în Ungaria, dar socoteala din piaţă a fost cu totul alta decât cea de acasă. S-a întors cu jumătate din marfă nevândută şi o primă tentativă ratată de business. De atunci, a învăţat continuu din propriile greşeli.

Sursa: adevarul.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here