Prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan, a emis luni ordinul prin care constată încetarea de drept a mandatului președintelui Consiliului Județean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, care a demisionat după ce a fost arestat și trimis în judecată pentru fapte de corupție.

Prefectul Județului Cluj a emis Ordinul nr. 360/06.10.2014, prin care se constată încetarea de drept a mandatului de Președinte al Consiliului Județean Cluj, al domnului Horea Dorin Uioreanu, ca urmare a demisiei acestuia. La data de 3 octombrie 2014, domnul Horea Dorin Uioreanu a demisionat din funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, cererea sa de demisie fiind înregistrată la Consiliul Județean Cluj sub numărul 18413/03.10.2014. Instituția prefectului a fost notificată asupra acestui fapt prin adresa Consiliului Județean Cluj nr. 18.413/03.10.2014′, se arată într-o informare transmisă, luni, AGERPRES, de Prefectura Cluj.

Potrivit informării respective, Instituția Prefectului Cluj va înainta Ministerului Afacerilor Interne ‘propunerea de organizare a alegerilor locale parțiale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, după expirarea termenului de contestare a ordinului la instanța de contencios administrativ, conform prevederilor art. 69 alin. (6) din Legea nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare’.

Horea Uioreanu și-a dat vineri demisia din funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, pe care o deținea din anul 2012. Acesta este, în prezent, trimis în judecată în două dosare, pentru fapte de corupție.

La finalul lunii mai, Horea Uioreanu a fost reținut de procurorii DNA, alături de doi oameni de afaceri clujeni, Ioan Bene și Vasile Pogăcean, fiind acuzat de luare de mită. Uioreanu a fost acuzat de luare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participației improprii ca instigator și complicitate la spălare de bani.

Dosarul de corupție se referă la o investiție numită APRON4 care este o platformă pe care firma lui Ioan Bene a construit-o la Aeroportul Internațional „Avram Iancu”. Uioreanu a cerut de nenumărate ori judecarea sa în stare de libertate, dar judecătorii au respins până în prezent toate cererile formulate de avocați. Uioreanu se află în stare de arest la Penitenciarul Gherla, de patru luni.

În urma arestării sale, partidele care au consilieri în CJ Cluj au încercat în repetate rânduri să își aleagă propriul vicepreședinte cu atribuții de președinte, existând o luptă administrativă între PNL și PSD în forul deliberativ județean. După ce PNL a reușit să îl aleagă, cu ajutorul PDL, pe Mihai Seplecan în această funcție, prefectul Gheorghe Vușcan a atacat în contencios administrativ decizia consilierilor județeni. Acest fapt a atras după sine repunerea în funcție a foștilor vicepreședinți, respectiv Ioan Oleleu (PSD) și Istvan Vakar (UDMR). Procedura s-a repetat de două ori, ceea ce a îngreunat în lunile din urmă activitatea administrativă a Consiliului Județean.

În prezent, Istvan Vakar deține funcția de vicepreședinte cu atribuții de președinte al Consiliului Județean Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.