Premierul Florin Câțu a anunțat că se gândește să îi recomepenseze pe edilul Emil Boc cu un post de vicepreședinte la PNL.

„Partidul Național Liberal are resurse umane, în primul rând. (Are – n.r.) oameni care doresc reformă, oameni care nu vor să mai facă compromisuri, oameni care să fie mândri în fiecare moment că sunt membri ai PNL.

Eu nu voi face compromisuri niciodată și deja mă știți foarte bine – în patru ani de zile ca senator, ministru al Finanțelor am fost cel mai atacat om de PSD. Cele mai multe moțiuni simple (au fost îndreptate – n.r.) împotriva mea. Niciodată nu am cedat un cm în fața PSD.

Aceasta este direcția în care vom merge – liberalism. Am trăit toată viața după principii liberale, am aplicat principiile liberale”, a declarat premierul.

Florin Cîțu este susținut la șefia PNL, potrivit ultimelor informații apărute în spațiul public, de marea majoritate a primarilor ardeleni. „În special, da. Majoritatea (primarilor care mă susțin – n.r.) sunt de acolo”, s-a exprimat premierul. Printre demnitarii în cauză se numără și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

„Mesajul meu este unul simplu și direct – îmi doresc o Românie de mâine în care românii să trăiască la fel sau cât mai aproape de modul în care trăiesc și alți europeni, să aibă acces la infrastructură, la educație, la sănătate, la servicii de calitate. Cei care au plecat să se întoarcă acasă, cei care doreau să plece să nu mai plece în străinătate. Avem nevoie de o asemenea Românie care să-i țină pe români acasă.

Pentru asta, avem nevoie de o Românie liberală. De ce liberală? Pentru că pune accentul, în primul rând, pe investiții, pe locuri de muncă bine plătite, pe ceea ce noi numim a produce ceva înainte de a împărți. Asta o poate aduce liberalismul. La împărțire, social-democrația este mai bună, dar prima dată cineva trebuie să producă această prosperitate. Cine din PNL poate în acest moment să ducă România la acest nivel? Eu cred că acesta este premierul actual, Florin Cîțu”, s-a exprimat Emil Boc.

În acest sens, premierul Florin Cîțu a fost solicitat să transmită dacă primarul Emil Boc va candida la șefia Partidului Național Liberal. „Nu am discutat în acest moment. A fost vorba doar despre susținerea pe care o am din partea primarului Emil Boc”, a spus premierul.

Întrebat dacă Emil Boc ar putea să ocupe funcția de vicepreședinte al partidului PNL, Florin Cîțu a răspuns: „Bineînțeles!”.

„Valoarea domnului Emil Boc este cunoscută deja, ca om politic, ca primar. Oamenii pe care i-am adus și pe care îi aduc printre noi sunt oameni care au demonstrat că sunt puternici din punct de vedere politic. Au demonstrat că ceea ce au făcut în localitățile pe care le administrează se poate face după principii liberale. Ceea ce au făcut acești oameni acolo, vreau să facem cu România”, s-a exprimat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here