Președintele Rotaract Cluj-Napoca, tânărul Mihai Pop și-a exprimat nemulțumirea față de cum au gestionat problema drumurilor din oraș, cei ce trebuiau să facă dezăpezirea.

Tânărul în vârstă de 24 de ani, a punctat câteva din așteptările sale în calitate de locuitor al orașului Cluj-Napoca. De altfel, acesta a făcut un apel la prietenii săi ce lucrează în primărie și se află în lista de Facebook să ia măsuri.

„Poate nu suntem suficient de clari cu ce asteptari avem, prin urmare:

– ma astept ca la 2 ore dupa ce ninge usor/normal, utilajele deja sa fi fost pe toate strazile in panta ale Clujului, prioritizand arterele principale si strazile cele mai abrupte (cand Frunzisului se aglomereaza, normal ca lumea mai coboara si pe Pasteur sau Marginasa, de exemplu)

– ma astept ca la 4-5 ore dupa ce ninge usor, arterele secundare sa fi fost deja curatate si ele. prin asta inteleg strazile principale ale cartierelor, fiecare cartier are cate una-doua, cred ca e clar

-ma astept ca dupa ce ninsoarea s-a oprit, drumurile de care vorbesc mai sus sa fie lacrima in cel mai scurt timp; prin asta ma refer ca pe acolo trebuie sa fi dat lapovita; sa nu se vada ca a nins, decat pe trotuare

– ma astept ca pana a doua zi utilajele sa fi fost si pe strazile tertiare si prin zonele de case, si prin zonele de parcari sau garaje, ca altfel ingheata si tamponarile au loc pana la iesirea in drumurile secundare sau principale

Nu stiu cati bani sunt necesari in plus (sau daca e nevoie de mai multi bani), nu stiu cum ar trebui sa se imbunatateasca caietele de sarcini cand se castiga licitatii pentru deszapezire, nu stiu cat de mari trebuie sa fie amenzile ca sa le pese celor care nu-si respecta sarcinile, dar nici nu sunt responsabil sa ma preocup indeaproape, avem oameni alesi si platiti ca sa se ocupe de toate acestea in fiecare zi si e clar ca se poate mai bine.

Desigur, debate-ul e acelasi: cei care conduc acum atata pot, atata vor, cei care vor sa conduca in locul lor n-au nici o propunere concreta de administrare mai buna.

Eu doar ma gandesc ce pot sa fac din pozitia in care ma aflu. Si momentan, cu atatia prieteni in lista de facebook prin Primarie, fie responsabili de ceva, fie ca asteapta sa devina responsabili de ceva, ma gandesc ca poate nu e clar ce se doreste si de unde e nemultumirea, a mea si a celor care vor da like si vor comenta pe aici.

Eu vreau ca majoritatea clujenilor sa se uite pe geam inainte sa adoarma, sa vada cum arata drumul din fata casei si, in baza a ceea ce vede, sa doarma impacat ca maine drumul de acasa pana la munca va fi ingreunat doar de traficul aglomerat in general, nu de zapada si polei” explică Mihai Pop.

De altfel, tânărul nu este singurul ce și-a exprimat nemulțumirea. Printre sutele de Clujeni ce au postat fotografii însoțite de mesaje de indignare, cu privire la ”performanța” în curățarea drumurilor, se  numără și senatorul Marius Sorin Bota. Cel din urmă reprezintă colegiul 26 din Maramureș, însă locuiește în Cluj-Napoca și i-a solicitat public primarului Emil Boc să își ceara scuze de la cetățeni pentru străzile necurățate din urma ninsorii. 

„La început de ianuarie, iarna ne prinde, ca de fiecare dată, pe nepregătite. Pe nicio stradă din Municipiul Cluj – Napoca nu este împrăștiat material antiderapant, autoritățile nefiind pregătite pentru venirea primei zăpezi. Solicit, în calitate de cetățean al Clujului, domnului primar Emil Boc, să-și ceară scuze față de toți clujenii care trebuie să suporte indolența și incompetența oamenilor din subordinea sa și să precizeze public ce sancțiuni a dat celor care astăzi trebuiau să fie pe străzi și să curețe zăpada. După atâția ani de primărie, mi-ar fi rușine să fiu în această situație” declară senatorul PSD, Marius Sorin Bota.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.