”Duetul Boc – Grindeanu a cântat mult, dar a făcut puțin pentru proiectele de infrastructură ale Clujului, pentru centura metropolitană și pentru metrou”, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă, aflat la Cluj-Napoca la Liga Aleșilor Locali a USR.

În ceea ce privește centura metropolitană a Clujului, Drulă a spus că ”i-a luat lui Boc 5 ani să facă studiul de fezabilitate în loc de un an și a lansat licitația fără scoaterea traficului infernal din Florești, adică ce era mai important”.

”În schimb, s-a încăpățânat să prindă niște drumuri de legătură a căror valoare poate există, dar este mai mică decât eliminarea traficului de tranzit din Florești. La metroul din Cluj, nu e semnat contractul, a fost ratat jalonul din decembrie 2022 din PNRR, avem contestații, mai durează mult până vor începe lucrările.

În mod cert nu sunt șanse să fie terminat în cadrul PNRR în 2026 și ar fi tragedie pentru Cluj să înceapă lucrări și să fie dat orașul peste cap din lipsă de finanțare. La A3, Grindeanu a lăsat proiectul de izbeliște. Sunt probleme cu alunecări de teren, se duce termenul de finalizare spre 2025. Un an întârziere la drumul expres A3-Tureni, iar la drumul expres Cluj-Dej au fost depuse 4 proiecte și nu se întâmplă nimic.

Aceasta este poza unor oameni care nu sunt interesați de investiții, ci de clientela de partid și de privilegiile specialilor”, a precizat Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.