„Am depus săptămâna aceasta o iniţiativă legislativă prin care profesorii, la angajarea în învăţământ, să beneficieze de acea primă de instalare pe care au avut-o cândva în temeiul Legii 128/1997, abrogată ulterior. Apreciez că pentru a încuraja tinerii absolvenţi de învăţământ superior să rămână în învăţământul românesc nu este lipsită de importanţă o asemenea primă de instalare care să poată fi acordată oricărui cadru didactic care pe parcursul a cinci ani de la finalizarea studiilor se încadrează în învăţământ, fie în mediul rural, fie în cel urban. Prima de instalare este la nivelul unui salariu de încadrare”, a spus Ioan Oltean.

Liderul PDL a adăugat că este singurul iniţiator al proiectului, însă speră să aibă susţinerea întregului Parlament.

Potrivit lui Oltean, este „regretabil” că profesorii sunt slab plătiţi, parlamentarul referindu-se şi la cazul de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală.

„Este regretabil că se ajunge aici. Este regretabil că dascălii noştri sunt atât de prost plătiţi, astfel că ei sunt de multe ori împinşi la acte care nu sunt compatibile cu calitatea lor de cadru didactic. Această iniţiativă legislativă vrea să consolideze pe de o parte această frumoasă profesiune şi pe de alta să consolideze puterea pentru a se apleca cu mai multă atenţie asupra activităţii didactice. Două domenii sunt fundamentale într-o societate, învăţământul şi sănătatea”, a spus Oltean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.