Societatea Prima Rom SRL este acuzata de catre locatarii unor blocuri din cartierul Zorilor ca a provocat alunecari de teren, care pot duce la distrugerea blocurilor în care locuiesc. Firma, care a fost amendata pentru lipsa unui proiect tehnic, neaga acuzatiile aduse, dând vina pe spargerea unei conducte de apa, aceasta fiind cauza alunecarilor de teren.

Avizul pentru constructia imobilului a fost aprobat anul trecut de catre Consiliul Local, firma beneficiara fiind SC Prima Rom SRL. Complexul pe care urmeaza sa îl construiasca Prima Rom, situat pe strada Obsevatorului numarul 136-138 se va concretiza în trei blocuri cu 8, 10 si 12 etaje. Imobilul va cuprinde apartamente, spatii comerciale, birouri, garaj subteran si un centru cultural japonez.  

Plângerile locatarilor au început din cauza alunecarilor de teren, dar în urma controalelor efectuate de catre Inspectoratul de Stat în Constructii Cluj, s-a constatat ca firma nu avea un proiect tehnic pentru sapaturi. Astfel societatea constructoare a fost amendata de catre ISC Cluj. La control au participat si reprezentanti ai Primarie, care au închis circulatia în zona si au dispus consolidarea terenului, pe cheltuiala executantului si a beneficiarului lucrarii.

Râs cu plâns    

Pe santierul din cartierul Zorilor, muncitorii îsi continua munca, în ciuda tuturor plângerilor facute de locatarii din blocurile vecine. Chiar daca pamântul sta sa se surpe, conducta cu apa s-a spart si Inspectorul de Stat pentru Constructii în Cluj a ordonat oprirea constructiei pe un anumit tonson, nimic nu le sta în cale muncitorilor sa continue constructia blocurilor. Singura persoana aflata pe santier si care a fost de acord sa dea declaratii legate de problemele cu care se confrunta santierul si locatarii blocului situat pe str. Zorilor nr. 41 a fost un inginer, care însa a refuzat sa-si declare identitatea. Proiectul prevede ca data limita de finalizare a constructiei este luna mai a anului 2009, însa inginerul e cu totul de alta parere: “Nu stiu cât va dura constructia imobilului. Poate doi, trei, cinci, sapte ani”. Acesta a mai declarat si faptul ca au avut plângeri de la locatarii din blocurile vecine, cu privire la pamântul care sta sa se surpe sub blocurile acestora, însa dupa parerea lui nu sunt probleme: “Sa stea linistiti ca nu va cadea pamântul de sub ei”, a afirmat ironic acesta. Pentru a avea loc “suficient” pentru a-si desfasura lucrarile la noua constructie, societatea Prima Rom a demolat garajele oamenilor si drumul care lega strada Zorilor de Pasteur. Conform “declaratiilor”inginerului gasit pe santier de reporterii Gazeta, locatarilor li se vor da tot ce le-a fost luat. Evident amuzat de situatie, acesta a declarat: “Vor avea garaje subterane si drumul asta îl vom repara”. Muncitorii au refuzat sa dea orice declaratii cu privire la acest subiect, însa locatarii blocului se plâng în continuare de problemele pe care le au cu acest santier. Foarte speriata ca ar putea sa se crape peretii blocului lânga care locuieste, unul dintre locatari nu întelege de ce autoritatile abilitate nu fac nimic: “Sunt necajiti bietii oameni. Au facut plângere si la primarie, dar nimeni nu face nimic.” “Ne-au stricat drumul din fata blocului si ne-au spart si conducta de apa. Priviti garajele astea cum le-au demolat ca sa faca ei nu stiu ce blocuri. Va dati seama ca la toti ne e frica sa nu cada pamântul de sub noi”, a mai spus locatarul respectiv.

"Crapa pamântul”

"Crapa pamântul” a declarat o locatara a blocului învecinat cu santierul. ,, Vecinii au facut plângere la Primarie ca se darâma blocurile”, a continuat aceasta. La început a cazut drumul doar cu 50 de centimetri, dar pe masura ce au continuat sapaturile acesta s-a darâmat cu totul, a declarat o alta locatara. Locuitorii zonei afectate de constructia noului imobil au depus o plângere la Primaria Cluj-Napoca si au apelat totodata la Inspectoratul de Stat în Constructii din Cluj, temându-se ca odata cu alunecarile de teren se vor prabusi si blocurile în care locuiesc. Primaria a promis ca va trimite inspectori care sa efectueze controale, dar acestia au întârziat sa apara, a precizat o alta locatara. În urma controalelor efectuate, ISC Cluj a ordonat oprirea lucrarilor pe o anumita portiune, care era grav afectata în urma lucrarilor. O alta masura luata de catre ISC a fost obligarea firmei sa realizeze un proiect de consolidare a terenului surpat si a unui zid de sustinere, pentru a preveni provocarea de noi alunecari de teren. Dar acest mic incident nu i-a oprit pe muncitori sa îsi continue lucrarile. Neatentia muncitorilor de pe santier a dus la spargerea unei  conducte de apa, ce a provocat mari nemultumiri din partea locuitorilor zonei, deoarece acestia nu au avut apa timp de câteva ore. Constructorii au darâmat 26 dintre cele 44 de garaje învecinate, iar restul de 18 vor urma sa fie darâmate în perioada urmatoare, a afirmat un locuitor. „Cei mai multi vecini sunt chiriasi si nu le pasa ce se întâmpla, daca se întâmpla ceva ei, acestia se pot muta, dar eu nu-mi permit o alta casa”, a continuat aceasta. În legatura cu garajele care vor fi darâmate, aceasta a spus ca proprietarii au ajuns la o întelegere cu firma constructoare, Prima Rom SRL.

SC Prima Rom SRL

STR. JOZSEF ATTILA 5A Cod 400195

Administratori:

MARCHIS DORIN FELICIAN

Asociati:

MARCHIS DORIN FELICIAN

MARCHIS STEFANA

Beatrice Golondzac, Timea Moldovan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.