Romania Green Building Council a premiat Primaria municipiului Cluj-Napoca pentru initiativa in domeniul Cladirilor Verzi. Reamintim ca in zona municipiului Cluj-Napoca se afla trei cladiri certificate drept cladiri verzi: Transylvania College, Studium Green Campus si Amera Tower.  Spre deosebire de urbea de pe Somes in municipiul Ploiesti exista patru astfel de cladiri, in Timisoara doar doua, iar in municipiul Bucuresti cateva zeci de constructii certificate verzi.  O alta companie clujeana, DAS Engineering Grup, a primit premiul de furnizorul de servicii verzi a anului.

Printre membrii juriului s-au numărat: Alinda Dudu – Senior Architect, Epstein, Claus Kegel – Managing Director, Heberger Constructii, Constantin Goagea – Director, Zeppelin, Cristian Popescu – CEO, Cofely Romania, Dragos Riti – Director Departament de Constructii, Erste Group Immorent, Eugen Goldhammer – Energy Auditor, EGEEA Design, Florin Furdui – Country Manager, Portland Trust, Hadley Barrett – Managing Partner, Oxford Sustainable Group, Perry Zizzi – Partner, Badea Clifford Chance, Șerban Țigănaș – Președinte Ordinul Arhitecților din România (OAR), Silviu Ginju – General Manager, Strucon Proiect. 

Cele mai multe proiecte au fost înregistrate la categoriile Compania Sustenabilă a anului, unde societatea BASF a fost declarata castigatoare.

Am fost foarte încântați de gradul de implicare în îmbunătățirea performanțelor sustenabile regăsit la nivel de conducere în companiile, administrațiile locale și instituțiile de învățământ din România precum și de entuziasmul echipelor de lucru, o evidență în aplicațiile primite nu doar prin prezentările scrise cât mai ales prin rezultatele obținute. Inițiativele lor confirmă faptul că ne mișcăm în direcția potrivită și ne încurajează să mergem mai departe”, a declarat Steven Borncamp, președintele Romania Green Building Council.

Primaria municipiului Cluj-Napoca a fost distinsa cu un premiu pentru a i se aduce recunosinta in pionieratul adoptarii masurilor legislative privind reducerea taxelor locale pentru cladirile verzi. Compania clujeana Das Engineering Grup a livrat servicii de inginerie pentru a facilita realizarea designului în vederea certificării Green Building Challenge, conform organizatorilor.

 

Lista castigatorilor

 

Proiectul Verde al Anului (proiect mic) – Casa Prispa

Proiectul Verde al Anului (proiect mare) – Pensiunea Atra Doftana

Compania Sustenabila a Anului – BASF

Produsul Inovativ al Anului – SGG Planitherm 4S – Saint- Gobain Glass

Furnizorul de Servicii Verzi al Anului – DAS Engineering Grup

Initiativa Educationala din domeniul Cladirilor Verzi a Anului – Facultatea de Urbanism din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Bucuresti

Initiativa Guvernamentala in domeniul Cladirilor Verzi a Anului –Primaria municipiul Cluj-Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here