În 10 aprilie va avea loc o nouă campanie de donare de sânge la Turda, organizată de Primăria Municipiului Turda, în colaborare cu Centrul de Transfuzii Cluj. Campania se va desfășura la punctul de recoltare din incinta Colegiului Tehnic Turda, strada Piața Basarabiei, numărul 48, între orele 08:15 și 13:00.

Persoanele care doresc să doneze sânge trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • vârsta: 18-60 ani;
  • greutatea: femei între 55 și 100 kg, bărbați între 60 și 110 kg;
  • pulsul: 60-100 bătăi pe minut.

Este important să nu suferiți de boli cronice, să nu aveți alergii severe și să nu fiți sub tratament medicamentos, cu excepția anticoncepționalelor și suplimentelor alimentare, precum vitaminele și mineralele.

De asemenea, nu trebuie să fiți în perioada menstruală, să fiți sub tratament pentru afecțiuni cronice sau să fiți în perioada de recuperare după intervenții chirurgicale. La donarea de sânge, este necesar să aveți cartea de identitate și să nu consumați alcool cu 48 de ore înainte.

În semn de recunoștință pentru donatorii de sânge, organizatorii campaniei oferă următoarele recompense:

  • analize medicale gratuite, care se efectuează la cerere (grupa sanguină, Rh, hemoleucogramă, hepatita B/C, HIV, HTLV sau analize biochimice);
  • un card cu valoarea de 67 lei;
  • adeverință pentru o zi liberă de la locul de muncă sau de la universitate;
  • adeverință de 50% reducere pentru un abonament pe mijloacele de transport în comun.

Îi invităm pe toți cei care îndeplinesc criteriile de donare să vină și să contribuie la această cauză nobilă. Prin donarea de sânge, puteți salva vieți și puteți aduce speranță celor care au nevoie de ajutorul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.