Clujenii vor avea un nou spatiu verde in care pot practica activitati sportive, a anuntat edilul Emil Boc in cadrul unei conferinte de presa. Potrivit acestuia, pana in 2014, pe terenul cartodromului din cartierul Gheorgheni, va fi construita o baza sportiva pe o suprafata de 9,4 hectare, aflata in proprietatea Primariei municipiului Cluj-Napoca.

 „Propunerea de proiect va fi inclusa pe bugetul din 2013 cu executie si finalizare in 2014. Aceasta este o propunere a Primariei de a realiza o baza sportiva si de agrement in Gheorgheni pentru a oferi Clujului o baza sportiva moderna, cu utilitati diverse, precum practicarea unor sporturi. Suprafata e de 9,4 hectare, iar aceasta este toata in proprietatea municipiului Cluj-Napoca. Suntem in masura sa confirmam ca toata suprafata e in proprietatea municipiului Cluj-Napoca”, a precizat Emil Boc, care a tinut sa multumeasca Directiei Patrimoniu pentru eforturile care au facut acest lucru.

Acces liber pentru toti clujenii

Primarul a precizat ca accesul in aceasta baza sportiva va fi gratuit, si ca aceasta a fost alternativa preferata de Primarie, care avea oportunitatea de a permite unui privat sa implementeze acest proiect, care ar fi pus la dispozitia publicului serviciile contra cost si ar fi platit o suma si catre municipalitate. In schimb, explica Boc, Primaria a preferat sa investeasca o suma care va fi cuprinsa undeva intre 1 si 2 milioane de euro pentru ca toti clujenii sa aiba acces, iar costurile cu intretinerea sa fie suportate prin inchirierea a doua sau trei terenuri, dupa o anumita ora.
Clujenii dornici de miscare vor putea practica fotbal, baschet, tenis de camp sau de masa, atletism. Totodata, potrivit edilului, va fi amenajat un skatepark, patinoar, spatii de agrement, parc si perete de escaladare. Unul din motivele pentru care pe acest teren se va face baza de sport si nu un alt proiect de infrastructura se datoreaza faptului ca terenul nu se preteaza unor constructii.

Etapele proiectului

Costurile acestui proiect vor fi estimate dupa realizarea unei serii de studii: geo-topo, studiu de fezabilitate si plan urbanistic de detaliu. Acestea reprezinta prima faza de implementare. In continuare, municipalitatea va lansa o licitatie pentru proiectare si executie, urmand ca in a treia faza, care primarul spera sa inceapa in acest an, sa fie realizate lucrarile.
”Speram ca pana in toamna sa demaram faza de executie a proiectului, iar in 2014 sa il putem da in folosinta astfel ca pentru 2015, cand Clujul este capitala europeana a tineretului sa putem oferi o noua baza sportiva clujenilor”, a declarat Emil Boc.
Pe acelasi teren, primarul a vorbit despre posibilitatea construirii unui bazin de polo. Acesta ar fi fost inclus intr-un program al Ministerului Dezvoltarii Regionale, care a fost retras de la finantare, insa municipalitatea clujeana a trimis ministerului o adresa prin care cere lamuriri in legatura cu aceasta speta, pentru a sti cum sa proiecteze intreaga baza sportiva. Emil Boc a declarat ca ar fi binevenita o investitie a ministerului pentru construirea bazinului, dar acest aspect nu mai este o certitudine.

Diana Gabor

 
In cadrul aceleiasi conferinte de presa, edilul a anuntat ca Primaria Cluj-Napoca a semnat recent un contract de finantare europeana pentru reabilitarea si modernizarea centrului de zi de pe strada Stefan Octavian Iosif. Proiectul presupune modernizarea si extinderea centrului de zi, capacitatea urmand sa fie marita de la 70 de locuri in prezent la 230 de locuri.
„Am semnat recent contractul. Valoarea proiectului este de 5,4 milioane de euro, din care finantarea europeana reprezinta 5,2 mil. euro”, a explicat primarul Emil Boc. Termenul de executie este de 24 de luni iar termenul de implementare a proiectului de 30 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.