Municipalitatea dorește modernizarea pieței pentru a deveni un loc de socializare, dar statuia lui Avram Iancu nu-și va schimba locația.

Pentru modernizarea pieţei va fi realizat un concurs de soluţii. Se doreşte ca această zonă centrală să devină un loc de socializare pe modelul Pieţei Unirii. Edilul a spus clar că, deşi statuia lui Avram Iancu nu este pe placul multora, aceasta va rămâne în piaţă. Cu acordul Mitropoliei, se doreşte iluminatul nocturn al lăcaşului de cult. 

Nimeni nu se atinge de statuia lui Avram Iancu. Îşi are locul acolo, indiferent de părerile noastre. Cât îs eu primar, nu se atinge nimeni de statuia aia. Restul se modernizează tot prin concurs de soluţii. Acum nu îmi place, nu e utilizabil, locul e blocat la nivelul anilor 2000. Vreau să devină un loc de socializare ca în Piaţa Unirii, un spaţiu de ţinută europeană. Avem teatru, catedrala, de ce să nu dăm sansa acestei părţi a oraşului să fie încadrată în circuitul central?”, a spus primarul.

Monumentul lui Avram Iancu a fost ridicat în cinstea memoriei personajului istoric român, în 1995, de către sculptorul Ilie Berindei, la cererea fostul primar al municipiului, Gheorghe Funar. Situat în Piaţa Avram Iancu, monumentul este înconjurat de o fântână arteziană cu jocuri de lumini şi jeturi de apă care se sincronizează pe ritmurile muzicii.

Citește și: Municipalitatea clujeană a primit o nouă ofertă de amenajare urbană pentru strada Mihail Kogălniceanu

2 COMENTARII

  1. Sparge banii „boului de contribuabil”… F’a dracului drumuri si parcari, pasaje supra si sub terane, extinde drecu’ orasul si fa naibii o primarie virtuala PE BUNE. Si nu mai da drecu’ afara vreo 200 de bontideni, ca 250 is deajuns sa taie frunze la caini

  2. Oare când va fi asfaltată parcarea din sensul giratoriu de la Calvaria-Mănăștur? Acolo este noroi când plouă, praf când este uscat. E dezastru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here