Potrivit unui anunț pe platforma de licitații publice, Primăria Cluj Napoca se păregătește să cumpere un echipament de comandă și control pentru parkingul subteran de la BT Arena. Valoarea estimată a achiziției este de 600.000 lei.

Potrivit documentației se urmărește

  • Modernizarea automatelor de plată existente prin realizarea unui UPGRADE reprezintă obiectivul principal. Înlocuirea unor componente ale sistemului actual de parcare, fără să fie modernizate actualele case de plată, pentru un echilibru între echipamentele noi și cele existente. 
  • Instalarea și punerea în funcțiune a întregului set de echipamente care extind actualul sistem de gestionare a parcărilor cu plată din cadrul proiectului. 
  • Instalarea echipamentelor care extind și upgradează sistemul de management al parcării va permite plata mai facilă a parcării prin eliberarea de rest în bancnote sau monede prin recirculare la casele automate existente și adăugarea unei case automate suplimentare, complet echipată. 
  • Actualizarea serverului de management și a softului aferent acestuia trebuie să fie actualizat cu toate modulele hardware și software necesare bunei funcționări a întregului sistem.
  • Noile echipamente trebuie să fie compatibile cu sistemul existent pentru a putea fi implementate și să poată garanta o funcționalitate în parametrii optimi și în maximă siguranță. 
  • Sistemul propus trebuie să permită extinderea ulterioară și cu alte echipamente de acces, informare sau plată.

Accesul utilizatorilor trebuie să fie efectuat în mod identic în toate zonele de parcare. 

Echipamentele care se vor instala în cadrul proiectului trebuie să fie noi, produse de un producător din Uniunea Europeană.

Astfel, în urma lucrărilor de modernizare, gestiunea și monitorizarea va fi realizată dintr-un singur punct, de la serverul central situat în camera tehnică, a accesului și încasărilor din zonele de parcare incluse în proiect. 

De asemenea vor fi reduși timpii petrecuți de clienții parcării la intrări și ieșiri, prin instalarea unor bariere de mare viteză, destinate traficului intens, potrivite pentru vârfurile de trafic care se înregistrează în zilele în care la BT Arena se desfășoară evenimente cultural-sportive.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here