Potrivit declarațiilor făcute de viceprimarul Dan Tarcea, administrația locală vrea să desființeze parcările din centrul orașului.

“Vor fi câteva modificări importante în noul regulament de urbanism care va face mult mai uşoară acordarea unor autorizaţii de construire şi mult mai reglementat, să ştie cei care vor să construiască ce pot să construiască, unde pot să construiască, cum pot să construiască. Practic, se rezolvă anumite disfuncţionalităţi care erau până acuma. Una dintre cele mai importante modificări este în zona centrală vom elimina locurile de parcare. De tot. Cei care vor să construiască nu vor mai avea obligativitatea să facă locuri de parcare pentru că în condiţiile în care în zona centrală mai facem încă un parking, două sau oamenii îşi mai dezvoltă anumite funcţiuni care să aibă şi locuri de parcare multiple nu facem altceva decât să aglomerăm şi mai tare zona centrală. Practic, acei oameni trebuie să vină acasă, trebuie să iasă de acasă. Şi tocmai de aceea vom elimina obligativitatea de locuri de parcare în zona centrală. Discutăm doar de zona ultracentrală a Clujului. Cred că este o decizie bună şi am luat exemplu din Londra unde se construieşte un bloc de 1000 de apartamente şi au două locuri de parcare, dar în schimb au 1000 de locuri de parcare pentru biciclete.

Actualele locuri de parcare nu vor fi desfiinţate, nu vom desfiinţa niciun loc de parcare, doar cei care au astăzi imobile în zona centrală şi vor dori să le modernizeze, să le supraetajeze în condiţiile regulamentului, nu vor mai trebui să asigure şi locurile de parcare. Pentru cei care locuiesc în centru trebuie să ştie clar că nu au ce să caute cu maşina în centru. Eşti aproape de toate instituţiile statului, eşti în zona zero şi nu trebuie să vii cu maşina în zona zero”, a spus Tarcea,

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here