Emil Boc a declarat că a fost luat prin surprindere de mirosul de 5 stele maronii din oraș. Cauza miasmelor nu ar fi de la modul în care autoritățile locale și județene și-au bătut joc de proiectul rampei ecologice pentru deșeuri, ci de la nerespectarea procedurilor în materie de colectare a deșeurilor. Adică, de la clujenii care l-au votat în ultimii ani și nu știu să sorteze deșeurile.


„Bineînțeles că am fost sesizat și am cerut imediat toate rapoartele, să văd despre ce este vorba. Cei de la Control Mediu nu au putut încă să identifice exact, până la acest moment. S-au făcut verificări la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor și am solicitat Asociației ECO-Metropolitan să vadă dacă acolo, când se depun în depozit deșeurile, există vreo problemă. Deocamdată nu mi-au raportat vreo problemă. Rampa cealaltă veche este inactivă. Nu este niciun fel de activitate care să denote producerea acestui miros. Am cerut, de asemenea, să vadă dacă la stația de epurare nu există vreo problemă și care să genereze un asemenea miros. Vor formula autoritățile statului un răspuns instituțional care să curme acest lucru, care repet ne deranjează pe toți și este inacceptabil. Singurul loc în care se desfășoară activități este la Centrul Integrat de Deșeuri care este pentru întregul județ. Acolo lucrurile, din câte au precizat până la acest moment colegii mei, se desfășoară conform procedurilor standard. Vor fi accelerate verificările, să le urmărească”, a declarat Emil Boc la radio, în jurul orei 10. 

Ulterior, în ședința de consiliu local, edilul a revenit și a declarat că, cel mai probabil, cauza mirosului este „nerespectarea procedurilor de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor.

„Nu voi ocoli subiectul zilei – problema mirosului. Nu am stat cu mâinile în sân. Am accesat de ieri instrumentele Primăriei. Am verificat ce se întâmplă la vechea rampă de la Pata Rât, dar acolo nu există nicio problemă. Primăria și RADP-ul nu au nicio cauză în mirosul din oraș. M-am adresat Agenției de Protecție a Mediului, ADI ECO-Metropolitan. Cu probabilitate foarte mare, cauza mirosului este nerespectarea procedurilor de la CMID de către firma Supercom. Controlul nu s-a încheiat. Autoritățile statului își fac datoria. După părerea mea, nerespectarea procedurilor de la acest centru a determinat această situație. Căldurile extreme amplifică mirosul. Cert este că marea probabilitate este nerespectarea unor proceduri administrative de la CMID. Se vor dispune măsurile de remediere după încheierea controlului. Cer imediat să se intre în legalitate”, a declarat Emil Boc. 

1 COMENTARIU

  1. Ai fost la groapa de gunoi sa vezi care-i cauza putorii, „gospodarule” , avea-i ocazia sa-ti faci si o poza cu un rahat in mana si sa-l halesti cum faci deobicei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.