Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, va fi judecat în continuare de completul format din judecătorii PURA Ancuţa și FĂRCAŞ-HÎNGAN Georgiana-Rodica. El a încercat în mai multe feluri să scape de acest complet, dar nu a reușit.

”Respinge excepția nelegalei compuneri a completului de judecată, invocată din perspectiva încălcării dispozițiilor art. 29 din Legea nr. 78/2000 și cererea corelativă de trimitere a cauzei în rejudecare. Respinge excepția nelegalei compuneri a completului de judecată, invocată din perspectiva încălcării dispozițiilor legale referitoare la repartizarea aleatorie a cauzei şi cererea corelativă de trimitere a cauzei în rejudecare. Fixează termen în data de 16 decembrie 2022, ora 09.30, pentru judecarea în continuare a apelurilor declarate de inculpatul C.C. și DNA – Serviciul Teritorial Cluj împotriva sentinței penale nr. 41/24 februarie 2022 pronunțată de Tribunalul Cluj. Fără cale de atac. Pronunțată în ședința publică din data de 10 noiembrie 2022.”, arată soluția pe scurt a instanței.

Avocații lui Cherecheș au cerut rejudecarea și reîntoarcere a dosarului la DNA pe motiv că judecătorul de cameră preliminară, care a avizat dosarul de urmărire penală să fie trimis spre judecare, nu era specializat în judecarea faptelor de corupție.

Procurorii DNA Cluj spun că Cherecheș i-a propus unei persoane să ocupe o funcție de conducere, în 2014, cu condiția ca o parte dintre banii primiți să se întoarcă la el. “Inculpatul Cherecheș i-a promis acesteia sprijin financiar, atât pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cât și pentru continuarea în bune condiții a activității clubului, cu condiția ca o parte din banii primiți de club să-i fie remiși edilului. Astfel, în baza înțelegerii dintre cei doi, în perioada martie-august 2015, Cherecheș a pretins și a primit de la persoana respectivă suma de 70.000 lei, în mai multe rânduri, direct sau prin intermediar”, au spus procurorii.
“În cursul anului 2014, inculpatul Cherecheș Cătălin, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, i-a propus unei persoane (denunțător în cauză) să ocupe o funcție de conducere în cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare), propunere cu care aceasta a fost de acord. În continuare, inculpatul Cherecheș Cătălin i-a promis acesteia sprijin financiar, atât pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cât și pentru continuarea în bune condiții a activității clubului, cu condiția ca o parte din banii primiți de club să-i fie remiși edilului. Astfel, în baza înțelegerii dintre cei doi, în perioada martie-august 2015, inculpatul Cherecheș Cătălin a pretins și a primit de la persoana respectivă suma de 70.000 lei, în mai multe rânduri, direct sau prin intermediar. De asemenea, în perioada imediat următoare, inculpatul Cherecheș Cătălin, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Marea susținerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denunțătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială. La data de 14 aprilie 2016, pentru o altă tranșă de bani, în același cuantum, edilul i-a solicitat denunțătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului. În legătură cu remiterea sumei de bani pretinse, la data de 22 aprilie 2016, inculpatul Cherecheș Cătălin i-a transmis denunțătorului să nu scoată din bancă decât sume cuprinse între 10.000 și 30.000 lei, lucru cu care acesta din urmă s-a conformat. În același context, la data de 26 aprilie 2016, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului Cherecheș Cătălin fiind găsită suma de 30.000 lei”, a arătat DNA Cluj într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here