Funcția de primar la Căpușu Mare a fost câștigată de Gheorghe Iancu (PNL), care a candidat împotriva vărului, Victor Iancu (PSD). Însă, liberalul nu va putea să își exercite funcția. Agenția Națională de Integritate l-a găsit pe liberalul Iancu în conflict de interese.

”În perioada exercitării mandatului de primar, Consiliul Local al Comunei Căpușu Mare (reprezentat prin Iancu Gheorghe, în calitate de primar, denumit administrator) a încheiat cu fiul persoanei evaluate (în calitate de gestionar) un contract având ca obiect gestiunea fondului de pășunat situat în Agârbiciu, Căpușu Mare și Căpușu Mic, în suprafață de 123,56 ha, și două acte adiționale la contract”, se arată în decizia ANI.

El a contestat decizia ANI, dar a pierdut procesul. Sentința definitivă a Î.C.C.J. (3264/14.06.2023) dispune că Iancu s-a făcut vinovat pentru conflict de interese și nu mai poate exercita funcția de primar pentru trei ani, începând cu mandatul din 2024.

Situația este cu atât mai bizară pentru că, inițial, Biroul Electoral a respins candidatura lui Iancu

”Biroul Electoral de Circumscripție Comunală nr. 23 Căpușu Mare, constatând că la data de 19.04.2024 au fost depuse: cele patru dosare de candidatură, având în vedere faptul că în urma verificărilor s-a stabilit că această candidatură nu îndeplinește condițiile de fond prevăzute de lege, dl. lancu Gheorghe având interdicția de a ocupa o funcție eligibilă conform adresei nr. 16/15.04.2024 înaintată de Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 13 Cluj și tabelului anexat acestuia (pozitia 249 — „Iancu Gheorghe / Primar aI comunei Căpușu Mare, jud. Cluj / conflict de interese / 3 ani de la încetarea mandatului 2020-2024 // Decizia Î.C.C.J. nr. 3264/14.06.2023”), Biroul Electoral de Circumscripție Comunală respinge candidaturii dlui Iancu Gheorghe pentru funcția de primar al comunei Căpușu Mare.”

Însă, el a contestat decizia și a câștigat procesul, astfel că a putut participa la alegeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.