Primul compendiu de suicidologie care apare în limba engleză, o premiera pe piata de carte din România, este scris de Doamna Profesor Doina Cosman si editat la Presa Universitară Clujeană. 

Lansarea va avea loc joi, 27 martie 2014, ora 17.00, la Libraria Humanitas, Cluj-Napoca , str. Universității nr.4.

Doamna Profesor dr. Doina Cosman  este profesor universitar de psihiatrie și sănătate mintală la Disciplina de Psihologie Clinică a Universității de Medicina și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca, psihiatru la Clinica Psihiatrie III din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgență Cluj. Este membru al Boardului Asociatiei Psihiatrice Romane, membru al Boardului Secțiunii de Suicidologie a World Psychiatric Association (WPA), membru al Boardului Internațional Association of Suicide Prevention(IASP), membru al Boardului Secțiunii de Suicidologie a European Psychiatry Association (EPA). Este președinte și membru fondator al Alianței Antisuicid Cluj și al Alianței Romane de Prevenție a Sinuciderii, membru al Societății Internaționale de Studiu al Tulburărilor de Personalitate și membru al Asociației de Psihoterapie Cognitiv‑Comportamentală din România. Este psihiatru clinician și psihoterapeut și expert internațional CIDMEF în pedagogie medicală.

Despre primul Compendiu de Suicidologie scris de Prof. Dr. Doina Cosman, Acad. Prof. Dr. Mircea Lazarescu: „ Aspectul excepțional al lucrării de faţă, primul compendiu în domeniu ce apare în România, constă din parcurgerea exhaustivă a tuturor incidentelor din care suicidul poate fi abordat, neignorând influenţele genetice, neurotransmisia cerebrală, statistica, corelarea cu patologia mentală şi multe alte direcţii de analiză. Cititorul va fi aspirat în lectură cu forţa irezistibilă cu care ne atrage o operă de artă de mare virtuozitate şi se va regăsi îmbogăţit cu o multitudine de cunoştinţe variate, solid întemeiate ştiinţific, scrise de o persoană ce a studiat temeinic problema, teoretic şi practic. Inevitabil, apariţia acestei cărţi va marca o cotitură, va aduce la îndemâna populaţiei şi a specialiştilor de diverse tipuri un instrument de acţiune ce a lipsit atât de mult din universul cultural, social şi medical al ţării noastre.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.