Laurențiu-Mihai Ștefan.

Recent, Cozmin Gușă dezvăluie că unul dintre consilierii lui Klaus Iohannis ar fi, de fapt, ”președintele din umbră al României” și ”principalul influencer al deciziilor prezidențiale”. Se referă la Laurențiu-Mihai Ștefan, consilier prezidențial pe politică internă. La cele afirmate de Gușă, adăugăm că Ștefan, după un timp petrecut pe la Palatul Cotroceni, a început să presteze activități didactice la tot mai multe instituții de învățământ, printre care și Academia SRI. Printre consilierii lui Iohannis se regăsesc și alte personaje interesante.

”Playmaker-ul” de la la Cotroceni?

Laurențiu-Mihai Ștefan este consilier prezidențial la Departamentul de Politică Internă. Prima declarație de avere completată de Ștefan în anul 2015 pentru anul fiscal 2014 ne dezvăluie că a fost specialist politic la Ambasada SUA, lector universitar la Universitatea din București și consilier școlar Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CMBRAE), funcții în urma cărora a primit puțin peste 100.000 lei.

Ulterior, a devenit consilier prezidențial, post care i-a asigurat cea mai mare parte a venitului.

O schimbare interesantă se produce în anul 2016 când devine cadru didactic la Academia SRI. Din 2017 încasează bani și de la Universitatea de Vest Timișoara pentru activități de cercetare. În 2018, consilierul lui Iohannis a mai bifat o universitate de unde a încasat bani în urma activității didactice prestate la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

Ce dezvăluie Cozmin Gușă: „Laurențiu Ștefan. Ca să n-o mai lungesc, așa l-am descoperit ca „PLAYMAKER” LA COTROCENI, pe LAURENȚIU ȘTEFAN, azi CONSILIER PREZIDENȚIAL PE POLITICĂ INTERNĂ

Pe Klaus Iohannis l-am cunoscut încă din 2001. Legasem o relație apropiată cu Susanne Kastner, unul dintre liderii SPD-ului german, care era într-o relație de prietenie cu noul primar al Sibiului de atunci. De-a lungul carierei sale l-am mai întâlnit de câteva ori pe KWI față-n față, strict în momente unghiulare pentru politica românească și ascensiunea sa, bune de povestit într-o carte de memorii.

Cu această introducere vreau să vă comunic că am apucat să-l cunosc bine, suficient încât să pot evalua sau prognostica corect acțiunile sale din exercițiul puterii. Cu câteva excepții totuși, care m-au făcut, în ambiția mea de a descifra jocurile de putere, să cercetez în plus cine, cum și de ce îi influențează deciziile preponderent. Cum influența asupra sa din partea liderilor PNL este cvasinulă, era clar că trebuia căutat printre colaboratorii săi apropiați din Palatul Cotroceni. Piste gen generalul Lucian Pahonțu, servită public cu prea mare transparență, sau a altor apropiați din zona serviciilor secrete, deși fezabile, nu-mi explicau coerent de ce acționează într-un anume fel KWI în momente importante (și am o listă lungă, de la jocul intern cu partidele politice, până la raportarea la administrația Trump și impunerii unor mesaje publice de tip sorosist).

Ca să n-o mai lungesc, așa l-am descoperit ca „PLAYMAKER” LA COTROCENI, pe LAURENȚIU ȘTEFAN, azi CONSILIER PREZIDENȚIAL PE POLITICĂ INTERNĂ:

Matematician, cu diplomă de la Universitatea București, a absolvit apoi tot acolo și cursurile de Științe Politice; școlit apoi suplimentar în Marea Britanie, Austria și SUA, își ia doctoratul în 2003 cu o teză despre, atenție (!), RECRUTAREA ELITELOR POLITICE în România post-comunistă, susţinută la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative; a lucrat și cu Adrian Sârbu, atotputernicul „boss” al Pro TV de-acum 20 de ani, apoi timp de 11 ani, în intervalul 2004-2015 a fost Specialist în Probleme Politice al Ambasadei SUA la Bucureşti; din această poziție a cultivat sau repudiat relaționarea liderilor politici sau de influență români cu toți ambasadorii SUA la București din perioada menționată, printre care români s-a numărat și fostul șef al Cancelariei Cotroceniului, Dan Mihalache, acesta este și omul prin care s-a propulsat în ianuarie 2015 în poziția de sfătuitor pe politică internă al lui KWI, exact pe domeniul de expertiză al lui Mihalache, și pentru că nu era loc pentru doi, acesta a fost „expulzat” (prin mijloace specifice STATULUI PARALEL), direct în ambasada de la Londra, și-acum în Cipru.

Cercetarea mea îl indică astfel ca fiind principalul INFLUENCER al deciziilor prezidențiale. CV-ul său remarcabil îl recomandă solid chiar și pentru o astfel de poziție, cunoscătorii însă pricep bine care e textura REALĂ a relaționărilor sale, baza propunerilor de acțiune internă și externă pe care Laurențiu Ștefan le implementează eficient (pentru SCOPURILE ECHIPEI DIN CARE FACE PARTE!), de la vârful politicii românești.

Că face bine sau rău, vom vedea în scurt timp, dar cel puțin eu sau alții ca mine pricepem mai bine de-acum de ce și cum se iau deciziile importante în România“.

Iohannis și oamenii lui vor să reintroducă SRI-ul în dosarele penale

Un alt consilier ce merită menționat astăzi este generalul de brigadă Mihai Șomordolea, consilier de stat la Departamentul Securităţii Naţionale – Secretariat CSAT care, săptămâna trecută, a semnat/a avizat proiectul privind resuscitarea SRI.

Amintim că la începutul lunii august, ministrul Justiției Cătălin Predoiu a depus în Parlament, în procedură de urgență, o propunere legislativă de modificare și completare a Legii 51/1991 privind securitatea națională a României. Practic, Predoiu a încercat să reintroducă implicarea Serviciului Român de Informații în anchetele penale, cu toate că acest lucru este neconstituțional, așa cum CCR a decis. După avizul negativ dat de Consiliul Legislativ. CSAT a avizat pozitiv proiectul lui Predoiu.
Cei care au participat la luarea deciziei sunt membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, respectiv: Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Ionel Nicolae Ciucă, Ion Marcel Vela, Bogdan Lucian Aurescu, Marian Cătălin Predoiu, Vasile Florin Cîțu, Eduard Hellvig, Petru-Gabriel Vlase, Daniel Petrescu și Mihai Șomordolea.

Cu toate că CSAT a dat aviz pozitiv, Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaților a acordat aviz nefavorabil proiectului legislativ inițiat de Cătălin Predoiu. Un aviz așteptat în legătură cu proiectul Ministrului Justiției este cel al CSM care însă întârzie să se pronunțe.

Soțul consilierei, acuzat că spiona oameni importanți

Un alt personaj din preajma președintelui Iohannis este consilierul superior Marica Mirela Ioana. Totuși, nu atât de interesant precum soțul acesteia, SPP-istul Adrian Marica, despre care colonelul Mircea Găinușă spunea în urmă cu câțiva ani că a spionat cei mai importanți oameni în stat, la comanda lui Lucian Pahonțu, directorul SPP.

Potrivit lui Găinușă, Marica îl spiona inclusiv pe Bogdan Olteanu, fostul președinte al Camerei Deputaților.

La acea vreme, SPP spunea că declarațiile lui Găinușă sunt absurde, aberante și fără niciun temei.

Menționăm și faptul că anul trecut, Adrian Marica a primit 120.000 de dolari de la ONU – New York pentru servicii de securitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here