Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor, constructorul cartierului Lomb are probleme la dezvoltarea unui proiect similar în Bucureşti, după ce au defrişat în pădurea Romsilva pentru a-şi construi o cale de acces. Este foarte probabil ca Impact să fi aplicat măsuri nelegale pentru a evita un proces care le-ar fi dăunat foarte mult imaginii, şi aşa destul de şifonată.

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor are depusă în momentul de faţă o plângere la Tribunalul Bucureşti. Reprezentanţii Regiei Naţionale de Păduri Romsilva, direcţia Bucureşti au depus o plângere penală prin care reclamau faptul că dezvoltatorul imobiliar ar fi defrişat o porţiune din pădurea aprţinând Romsilva. Totuşi, din informaţiile pe care le deţinem, respectiva plângere este pe cale să se „evapore”, oficialii Impact „convingând” prin mijloace mai mult sau mai puţin legale pe reprezentanţii Romsilva să renunţe la respectiva plângere. De asemenea, sursele Gazetei de Cluj au confirmat că în momentul de faţă cele două părţi au ajuns la un anumit consens, în principal ca rezultat al metodelor extrem de eficiente de persuasiune a celor de la Impact, dezvoltatorul imobiliar putând tăia acum pădurile în cartierul Băneasa din Bucureşti fără teamă. Reprezentanţii Romsilva au anunţat că societatea Impact nu are nicio vină pentru faptul că au făcut o cale de acces prin pădure, ci reprezentanţii Primăriei din Bucureşti au greşit pentru că le-au dat voie să facă respectivul drum prin pădure.  „Cei de la Impact Developer & Contractor nu sunt cei care trebuie să răspundă pentru faptul că şi-au creeat o cale de acces în pădurile din Băneasa pentru proiectul Greenfield. Principalii vinovaţi sunt reprezentanţii Primăriei Bucureşti care le-au garantat celor de la Impact că pot avea acces la terenul lor”, a declarat Theodor Chiriac, director adjunct la Romsilva. Oficialul Romsilva a continuat prin a zice că plângerea penală va avea puţin efect asupra companiei Impact. „Plângerea penală pe care am depus-o împotriva celor de la Impact nu va avea un efect asupra companiei şi mi se pare logic dacă ai un teren trebuie să ai o cale de acces către propriul tău loc”, a continuat Chriac.

Impact, din scandal în scandal

Un alt scandal care a zguduit dezvoltatorul imobiliar Impact a fost generat de faptul că dezvoltatorul a tăiat copacii din pădurea Băneasa şi a trebuit să planteze în altă parte arborii. Problema a fost că Impact Development a încercat să planteze copaci pe terenuri care nu le aparţineau şi cu care nu aveau nici o legătură. Astfel, anumiţi oameni s-au trezit cu o înştiinţare de la Primăria Bucureşti conform căreia pe proprietatea lor privată Impact va planta copaci, ca şi cum terenul ar fi deţinut de către dezvoltatorul imobiliar. Contactaţi, reprezentanţii Impact au declarat că nu au cunoştiinţă despre nicio plângere penală legată de proiectul imobiliar din Băneasa, cerându-ne să le transmitem prin e-mail mai multe detalii referitoare la respectiva plângere. Totuşi, este foarte probabil ca reprezentanţii Impact să fi evitat să ne furnizeze informaţiile cerute, mai ales în condiţiile în care firma nu o duce foarte bine la capitolul imagine. Mai mult decât atât, din declaraţiile reprezentanţilor Romsilva se poate înţelege, fără a cădea în derizoriu, că respectivul scandal este pe cale să se rezolve, influenţa Impact simţindu-se în acţiunile şefilor Romsilva. Adică, este foarte curios de ce  iniţial regia a depus o plângere penală împotriva dezvoltatorului imobiliar, iar mai apoi  directorul adjunct să afirme că plângerea penală nu va avea efect direct asupra companiei. În aceste condiţii este curios de observat împotriva cui va avea efect respectiva plângere.   

Triplu la Cluj

Compania  Impact dezvoltă în Cluj un cartier de locuinţe împreună cu Primăria municipiului Cluj-Napoca. Proiectul va fi realizat în cartierul Lomb unde Impact Developer & Contractor va construi 5700 de unităţi rezidenţiale, dar şi spaţii de birouri şi comerciale pe o suprafaţă de 267 de hectare. Reprezentanţii companiei au anunţat că vor să înceapă proiectul evaluat la 650 de milioane de euro în acest an. Celebra bancă de la care analiştii ziceau că a început criza financiară Lehman Brothers era în toamna anului trecut acţionar al companiei Impact. Societatea a fost puternic influenţată de falimentul băncii americane, iar acţiunile companiei care se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti au scăzut vertiginos. Compania Impact Developer & Contractor a pierdut pe bursă, în primele nouă luni ale anului 2008, 77% din valoarea acţiunilor. Prin scăderea acţiunilor a crescut şi preţul proiectului dezvoltat de către companie la Cluj. Dacă la momentul iniţial proiectul era evaluat la 280 de milioane de euro, la începutul anului în curs dezvoltatorul a anunţat că proiectul din Cluj-Napoca va costa în jur de 650 de milioane euro. Încetarea scăderii preţurilor acţiunilor IMP  la un nivel peste cel cu care se devalorizează acţiunile de pe piaţă de capital din cadrul BVB  a fost ajutată de faptul că banca americană Lehman Brothers a purtat tratative cu Korea Development Bank privind o posibilită injecţie de capital de 3,9 miliarde de dolari.

Tiberiu Hrihorciuc

7 COMENTARII

  1. Impactul are mult mai multe probleme in legatura cu proiectul sau Greenfield din zona Aleea Teisani – Padurea Pusnicu- Padurea Baneasa. PUZ-ul aprobat pe ultima suta de metri in 29 Mai anul trecut este lovit de nulitate pentru ca include si propietati private ale altor persoane declarate de Impact ca fiind apartinator.Verificati procesele cu CGMB in contencios ale unor persoane private pentru anularea PUZ-ului. CGMB ar trebui sa faca plingere penala impotriva Impact pentru furnizarea de date frauduloase!

  2. Impactul are mult mai multe probleme in legatura cu proiectul sau Greenfield din zona Aleea Teisani – Padurea Pusnicu- Padurea Baneasa. PUZ-ul aprobat pe ultima suta de metri in 29 Mai anul trecut este lovit de nulitate pentru ca include si propietati private ale altor persoane declarate de Impact ca fiind apartinator.Verificati procesele cu CGMB in contencios ale unor persoane private pentru anularea PUZ-ului. CGMB ar trebui sa faca plingere penala impotriva Impact pentru furnizarea de date frauduloase!

  3. Impactul are mult mai multe probleme in legatura cu proiectul sau Greenfield din zona Aleea Teisani – Padurea Pusnicu- Padurea Baneasa. PUZ-ul aprobat pe ultima suta de metri in 29 Mai anul trecut este lovit de nulitate pentru ca include si propietati private ale altor persoane declarate de Impact ca fiind apartinator.Verificati procesele cu CGMB in contencios ale unor persoane private pentru anularea PUZ-ului. CGMB ar trebui sa faca plingere penala impotriva Impact pentru furnizarea de date frauduloase!

  4. Impactul are mult mai multe probleme in legatura cu proiectul sau Greenfield din zona Aleea Teisani – Padurea Pusnicu- Padurea Baneasa. PUZ-ul aprobat pe ultima suta de metri in 29 Mai anul trecut este lovit de nulitate pentru ca include si propietati private ale altor persoane declarate de Impact ca fiind apartinator.Verificati procesele cu CGMB in contencios ale unor persoane private pentru anularea PUZ-ului. CGMB ar trebui sa faca plingere penala impotriva Impact pentru furnizarea de date frauduloase!

  5. Impactul are mult mai multe probleme in legatura cu proiectul sau Greenfield din zona Aleea Teisani – Padurea Pusnicu- Padurea Baneasa. PUZ-ul aprobat pe ultima suta de metri in 29 Mai anul trecut este lovit de nulitate pentru ca include si propietati private ale altor persoane declarate de Impact ca fiind apartinator.Verificati procesele cu CGMB in contencios ale unor persoane private pentru anularea PUZ-ului. CGMB ar trebui sa faca plingere penala impotriva Impact pentru furnizarea de date frauduloase!

  6. Afaceri „made Boc&Co.”. Fara comentarii! Stau numa’ pe posteriorul din dotare si ma gandesc la ziua aceea cand „fraieritii lu’ Ghita Furnal” deveniti papagalii lu’ Boc si a maimutei lui,Aprostu, vor vedea viabilizat terenu’ din Lomb si vor putea sa se apuce voiniceste de construit casuta mult visata! Sau…sa nu gandesc atata, ca ma „stric de cap”? Mai mult de atat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.