În procesul în care Vasile Blaga este judecat pentru trafic de influență, Tribunalul București a decis că nu are competență materială și a declinat dosarul în favoarea ÎCCJ.

“Admite exceptia de necompetenta materiala a tribunalului, invocata de reprezentantul Ministerului Public si de inculpat prin aparatorii alesi.

In baza art. 50 C.pr.pen. in referire la art. 48 alin. 2 C.pr.pen. – art. 40 alin. 1 C.pr.pen. declina cauza privind pe inculpatul VASILE BLAGA, trimis in judecata prin rechizitoriul Parchetului de pe langa ICCJ-DNA-Serviciul Teritorial Pitesti nr. 234/P/2016 din data de 25.11.2016 pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, prev. si ped. de art. 291 alin. 1 C.pen. raportat la art. 7 lit. a din Legea 78/2000 cu aplic. art. 5 C.pen., in favoarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie, spre competenta solutionare. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Fara cale de atac”, arată soluția pe scurt a instanței.

Trimis in judecata de catre DNA in 2016 pentru trafic de influenta, europarlamentarul Vasile Blaga va mai sta cati ani prin instante pana cand va afla verdictul final. Blaga a fost achitat in 30 octombrie 2017 de catre judecatoarea Claudia Monica Cipariu de la Tribunalul Bucuresti in baza art. 16, alin 1 lit. a) din Codul de Procedura Penala care prevede ca “fapta nu exista”. In 23 iulie 2020, Curtea de Apel Bucuresti a decis rejudecarea dosarului pentru ca judecatoarea Cipariu nu motivase sentinta. Astfel, cauza a ajuns din nou la TMB, pentru rejudecare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here