Procurorul militar Nicolae Lupulescu este cel de-al doilea candidat la funcţia de şef al DNA, a confirmat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Alături de acesta s-a mai înscris, până în prezent, procurorul Paula Tănase, de la Galaţi.

Generalul-maior Nicolae Lupulescu activează în cadrul Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, însă din 14 martie 2016 a fost detaşat pentru o perioadă de trei ani la MApN.

Şi Paula Tănase, procuror în Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, şi-a depus candidatura, în urmă cu câteva zile, pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Potrivit calendarului anunţat de ministerul Justiţiei, lista candidaţilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se vor afişa la sediul ministerului şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia pe 29 august 2018, urmând ca procurorii participanţi la selecţie să susţină, în perioada 03 – 05 septembrie 2018, un interviu cu Tudorel Toader, iar pe 6 septembrie să fie anunţate rezultatele selecţiei.

Este cea de-a doua campanie de selecţie demarată de instituţia condusă de Tudorel Toader pentru conducerea DNA, după ce ministrul Justiţiei a anunţat că niciunul dintre cei patru candidaţi înscrişi în prima rundă nu întruneşte condiţiile necesare.

Cei patru candidaţi înscrişi pentru postul de procuror-şef DNA şi care au fost respinşi de Tudorel Toader au fost Florentina Mirică, procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr, procuror şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob, procuror şef adjunct al DNA şi Elena Grecu, procuror şef serviciu în structura centrală a DNA, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here