În prezent machiajul reprezintă o etapă importantă în rutina zilnică a tuturor femeilor. Este aproape imposibil să ne imaginăm cum ar arăta imaginea noastră fără aplicarea unui ruj, fond de ten sau eyeliner. Însă, utilizarea regulată a produselor cosmetice din comerț poate afecta în mod direct starea generală a epidermei. De aceea, astăzi îți dezvăluim cum să obții un eyeliner ecologic ( negru sau maro, după preferință) în condiții casnice, care cu siguranță îți va oferi un rezultat pe măsura așteptărilor. În asemenea mod vei evita complexul de substanțe chimice, coloranti și alcooli din componența produselor decorative. Mai mult decât atât, cu ajutorul remediilor naturale vei oferi o îngrijire suplimentară pleoapei superioare și vei stimula creșterea genelor.

Care sunt cele 3 ingrediente ce stau la baza unui eyeliner ecologic?! 

  • ulei de cocos – 2 lingurițe 
  • gel de aloe vera – 4 lingurițe 
  • cărbune activ pulbere – 1-2 capsule (în dependență de intensitatea pe care ți-o dorești)  sau o jumătate linguriță de cacao (pentru culoarea maro)

Mod de preparare:

Plasează într-un vas toate ingredientele enumerate mai sus, respectând cantitatea indicată și amestecă până vei obține o compoziție omogenă. Mai apoi, pune  pasta formată într-un recipient compact, ușor de închis. Eyeliner-ul obținut trebuie ținut într-un loc rece  și întunecat. 

Acum te poți bucura de un remediu cosmetic ecologic, sănătos și ieftin. Eyeliner-ul natural nu provoacă reacții adverse și combate deshidratarea celulară.  Plus la toate, uleiul de cocos și extractul de aloe accelerează creșterea genelor, lăsându-le mai lungi și dese.

Ghid de trasare a săgeților:

– Pentru a trasa cât mai exact săgețile pe pleoape poți pune în practică diverse metode efective, precum: aplică câteva puncte de-a lungul pleoapei superioare, pe care ulterior le vei transforma într-o linie fixă. Desenează săgeata de tuș începând din interiorul ochiului spre exterior.

– Fixează mână într-o poziție comodă, sprijină cotul de masă, iar degetul mic amplasează-l pe obraz.

– Ține cât mai larg deschis  colțul ochiului, pentru a evita deformarea săgeților.

– Retușează  imperfecțiunile minore cu ajutorul unei pensule ascuțite și a fondului de ten.

Eyeliner-ul este unul dintre cele mai utilizate produse cosmetice. Acesta poate fi integrat perfect atât într-un machiaj de zi, cât și de seară. Poate fi folosit în zeci de moduri, pentru modelarea formei ochilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here