Sezonul rece isi face simtita prezenta, iar odata cu acesta apar si multe provocari pentru pielea noasta. De cele mai multe ori vara lasa semne asupra pielii, cu atat mai mult la nivelul fetei. Desi folosim creme cu protectie solara si ne hidratam, razele soarelui continua sa ne afecteze. Mai mult decat atat, un rol important il joaca si alimentatia. Pentru a face fata cu brio sezonului rece avem nevoie de un tonic general, iar in acest sens putem apela cu incredere la produse apicole.

Expresia „suntem ceea ce mancam” capata tot mai multa insemnatate, iar felul in care ne simtim in interior se reflecta la exterior. Din cauza caldurii, vara avem obiceiul de a manca mai putin, de a avea mese mai rapide si tindem sa alegem alimente cat mai usoare. Odata cu finalizarea sezonului cald este necesar sa ne imunizam. Chiar daca alegem in continuare sa avem mese mai putine sau alimente mai usoare, trebuie sa consumam produse cu un nivel ridicat de vitamine si minerale. Acestea joaca un rol important la mentinerea unei bune functionari a organismului.

Produsele naturale ne sunt de mare ajutor, intrucat au multiple proprietati si ne pot ajuta din mai multe puncte de vedere. Cu cat avem o alimentatie mai echilibrata si mai sanatoasa, cu atat mai bine le simtim, atat la interior cat si la exterior, iar nivelul de energie creste considerabil.

Consumand produse apicole asiguram o metabolizare rapida si completa a oganismului, astfel reducand starile de slabiciune instalate odata cu sezonul rece. Mai mult decat atat, datorita continutului ridicat de vitamine, minerale, proteine, aminoacizi si enzime, contribuim la intarirea sistemului imunitar, fapt vital in sezonul gripelor. Un real avantaj al acestora este ca pot fi administrare atat intern, cat si extern. Iar pentru a ne asigura ca pielea noastra reflecta modul in care ne simtim la interior, putem combina cele doua moduri de administrare.

Cum te ajuta produsele apicole in sezonul rece?

Este cunoscut faptul ca unele produse cosmetice ne pot ajuta foarte mult in pregatirea pielii pentru sezonul rece. Pe langa urmele lasate de razele soarelui si pe langa aerul rece care ne poate afecta pielea, ne confruntam insa zi de zi si cu alti factori externi, precum praful sau poluarea. Ne sunt afectate mai ales tenul si mainile, iar in timp semnele lasate se pot accentua. Sunt tot mai solicitate in prezent produsele cosmetice naturale, fara alcool sau parabeni, care sa ne ajute la mentinerea barierii naturale a pielii.

Un tonic excelent in sezonul rece este laptisorul de matca, apreciat cu atat mai mult datorita versatilitatii sale. Fie ca alegem sa il folosim pentru uz intern sau pentru uz extern, rezultatele sale nu intarzie sa apara. Avantajul major este ca poate fi consumat si de adulti, cat si de cei mici. Fiind un produs dulce, cei mici il vor aprecia si isi pot asigura cu usurinta doza zilnica de vitamine. Acesta poate fi administrat in orice moment din an, fiind recomandat mai ales primavara si toamna, atunci cand ne pregatim organismul pentru schimbarile majore de temperatura.

In cazurile in care se alege adoptarea unei cure interne cu laptisor de matca, se recomanda consumul la inceputul toamnei, in cure de cate 6-8 saptamani. Consumat ca atare, desi este dulce, nu prezinta nicio problema asupra indicelui glicemic, putand fi astfel consumat si de persoanele care sufera de diabet.

Putem alege insa si uzul extern, caz in care il putem introduce cu succes in cremele si lotiunile de fata si de corp. In acest fel ne putem bucura de efectele sale timp indelungat, ori de cat ori simtim nevoia de hidratare. Pe langa hidratare, contribuim in acest fel si la stimularea producerii in mod natural a colagenului, cat si la mentinerea elasticitatii si fermitatii pielii.

Pentru o buna functionare a organismului si pentru un aspect exterior cat mai placut, este esential sa gasim produse cu care rezonam, atat produse alimentare cat si produse cosmetice. Exista dupa cum putem observa si cazuri in care un singur produs poate avea multiple intrebuintari, iar tot ce trebuie sa facem este sa il includem in rutina zilnica. In acest fel vom fi mereu pregatiti de schimbarile de temperatura, de trecerea de la un sezon la altul si de efectele pe care factorii externi le pot avea asupra noastra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.