Directorul Institutuli Matei Balș, profesorul Adrian Streinu Cercel, a propus un proiect de izolare socială a persoanelor care au vârste cuprinse între 40 și 65 de ani.

Managerul Institutului Matei Balș spune că a apărut o nouă categorie de risc, și anume 40-65 de ani.

Printre măsuri se numără separarea bătrânilor de familii pentru o perioadă de trei luni şi izolarea totală a persoanelor din categoria de vârstă 40 – 65 de ani, „în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie”.

În planului doctorului Cercel grupele de risc sunt redefinite astfel:

-Persoanele din grupa de vârstă de peste 65 de ani;
-Persoanele din grupa de vârstă 40-65 de ani;
-Persoanele cu vârstă sub 40 de ani:
-Persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă.

Pentru categoria de 65 de ani măsurile imediate propuse de şeful de la „Matei Balş” sunt „izolarea la domiciliu pentru următoarele 12 săptămâni – indiferent cum se cheamă domiciliu (casă proprie, relocare într-o casă liberă sau relocare instituţionalizată), susţinerea acestor persoane, respectând cu stricteţe măsurile de distanţare socială, pe toată această durată”.

Potrivit documentului, „susţinerea va fi efectuată fie de rudele directe, indirecte fie de autorităţi şi cu ajutorul ONG-urilor”, iar monitorizarea să fie realizată de poliţia locală şi autorităţile locale.

Pentru noua grupă de risc apărută, cei între 40 – 65 de ani, proiectul lui Cercel prevede „izolare totală” acolo unde este posibil (în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie, respectiv acolo unde se poate lucra de acasă) şi decalarea programului de lucru astfel încât să înceapă munca la 7.30.

Primăriile şi Poliţia locală ar trebuie să identifice persoanele cu loc de muncă şi care nu pot lucra de acasă şi să le elibereze adeverinţă de muncă.

Proiectul spune că în perioada aceasta nu se mai circulă pe stradă necontrolat şi că se decontaminează mijloacele de transport.

1 COMENTARIU

  1. In imobilul in care locuiesc avem 5 persoane cu vârste intre 83 și 90 de ani ,nimeni nu a venit să se intereseze dacă aceste persoane au sau nu nevoie de ajutor ( referitor la bla- blaul cum primăria v a identifica si ajuta persoanele vulnerabile) un nr.de telef.pus la dispozitzie pe sait atât și mai departe Mănăștur ,octo si nonogenarii crescutzi cu digitalizarea se descurcă după mintzile luminate ale unora ,deci cei care ” mor de grija” celor de peste 65 s-o lase mai ușor că-i doare la patină de ei și de noi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.