Astăzi, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat în debutul ședinței de Guvern, că prevederile proiectului de lege vor avea valabilitate pe perioada întregii stări de alertă, măsurile de combatere a COVID-19 fiind aduse de toate ministerele, care au fost deja prezentate opinei publice prin intermediul site-ului Ministerului Afacerilor Interne.

Proiectul de lege care urmează să fie adoptat  astăzi de Guvern va fi trimis la Parlmanet, pentru votul final.

„Proiectul de lege cuprinde măsuri care să permită măsuri economice, astfel încât sănătatea românilor să fie protejată, lânsând, în același timp, să funcționeze și economia.

Este un proiect de lege care se adresează duratei stării de alertă. E flexibil și lasă la puterea autorităților de a apela la aceste măsuri în alte cazuri de pandemie.

Sunt măsuri care se cunosc, care au fost publicate pe site-ul MAI, nu reprezintă o noutate. Măsurile vin de la toate ministerele.

Organizarea punerii în aplicare a prevederilor revine ministerelor, Departamentelor pentru Situații de Urgență, pe baza hotărârilor CNSSU, strict în cadrul de lege”, a precizat Cătălin Predoiu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here